Home Tuininspiratie Zo creëer je een tuin om in te ontspannen

Zo creëer je een tuin om in te ontspannen

by InteriorQueen

Wanneer de lente aanbreekt is wil je het liefst de gehele dag in je tuin doorbrengen. Creëer daarom een tuin om in te ontspannen, wij geven wat tips!

Ontstressen in de tuin

In tijden van nood en onzekerheid is het belangrijk om een plek te hebben waar je je kunt terugtrekken en waar je tot rust kunt komen. Een tuin waar je kunt ontstressen en je kunt opladen. Nu het mooie weer ons land binnen trekt is het dan ook een perfect moment om eens een kritische blik op de tuin te werpen. Want wanneer het niet verstandig is om in het openbaar te genieten van het mooie weer, kan een kleine update er voor zorgen dat je eigen tuin weer de oase van rust wordt die je zo verdient. In dit artikel helpen we je op weg om een tuin te creëren waar je lekker in kunt ontspannen:

Ontspannen in de tuin

In de huidige maatschappij is het belangrijk om een plek voor onszelf te hebben. Naast een gezellig huis, willen we ook graag een mooie tuin. Een tuin waar je lekker kunt genieten, ontspannen. Het stimuleert meteen om meer buiten te zijn, dichter bij de natuur.

Een gezellig huis, maar zeker ook een mooie tuin. Een tuin waarvan je geniet, stimuleert je ook om meer buiten te zijn. Dichter bij de natuur. Een zonnig terras met bijvoorbeeld Hartman tuinmeubelen nodigt uit tot ontspannen genieten. Nog mooier (én gezelliger) is het om verschillende zitplekjes te creëren. Zo wordt je nog meer uitgenodigd buiten te leven in een ontspannen droomtuin.

Ontspanning in de tuin voor kinderen

Ook voor kinderen is het nu het uitgelezen moment om eens kritisch naar je tuin te kijken. Zijn er voldoende mogelijkheden voor de kids om te spelen, maar ook te ontspannen? Een speeltoestel kan al veel doen, maar een gezellige hangmat is ook een leuk idee waar ze zich kunnen terug trekken om een boek te lezen. Of kies voor een leuk project om een tuinhuis om te toveren tot een speelparadijs. Wanneer je dit samen met de kinderen uitvoert, maak je meteen mooie herinneringen. Doe een rollenspel ; ga op vakantie in eigen tuin. Zo creëer je een tuin om in te ontspannen interiorqueen.nl woonblog tuinblog tuinieren kinderen

Stijlvolle loungeset

In een tuin om in te ontspannen kan een loungeset natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig hoef je niet te kiezen tussen een stijlvolle of comfortabele loungeset. Loungesets zijn er tegenwoordig in allerlei stijlen. Kies je voor landelijk of juist heel strak zoals je vaak in hotels en resorts ziet? Beide stijlen kunnen net zo comfortabel zijn en zijn perfect om in te relaxen. Lees ook onze tips over hoe je je tuinmeubelen in topconditie houdt.

Kies voor milieubewust tuinieren

Wanneer je liefde hebt voor tuinieren, weet je dat tuinieren ontzettend ontspannend is. Helaas zijn er ook een aantal manieren waarop tuinieren schadelijk kan zijn voor de natuur en dat willen we uiteraard niet. Met onze 15 duurzaam tuinieren tips leer je bewustere keuzes te maken en voorkom je dat je het milieu beschadigt.

Automatische sproeiers

Vooral wanneer je een grote tuin hebt met veel gras, zijn automatische sproeiers een uitkomst. Tenzij je het natuurlijk niet erg vindt om zo nu en dan het gras en je planten water te geven.. Vind je dit wel een rotwerkje dan is het slim om een sproei-installatie te overwegen. Het aanleggen kost wat tijd, maar in principe is het niet heel erg prijzig. Helemaal als je het opweegt tegen de tijd die je ervoor terug krijgt. Zo kun je iedere avond gemakkelijk je tuin sproeien, zonder al te veel inspanning.  Oftewel: zonder dat je uitglijdt over het natte gras of de tuinslang continu in de knoop gaat. Dag frustratie, hallo ontspanning!

Hoe kun jij het beste ontspannen in de tuin?

Zo creëer je een tuin om in te ontspannen interiorqueen.nl woonblog tuinblog tuinieren

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: