Home Wooninspiratie Een mooie eettafel kiezen

Een mooie eettafel kiezen

by InteriorQueen

De eettafel is een belangrijk onderdeel van je woning. Natuurlijk gebruik je hem tijdens bijna elke maaltijd, maar vaak wordt de eettafel ook voor hobby’s of thuiswerken gebruikt. Vraag blijft: hoe kies je nou een eettafel die aan jouw wensen voldoet? Daarover geven wij je in dit blog een aantal handige tips! 

Vorm

Tafels zijn verkrijgbaar in veel verschillende vormen. De meest voorkomende vormen zijn rechthoekig, vierkant of rond. De vorm bepaald in grote mate hoe groot de tafel is en met hoeveel mensen je er aan kan zitten. Een rechthoekige tafel neemt over het algemeen de meeste ruimte in beslag, maar hiermee creëer je voor een groot aantal mensen een fijne plek tijdens bijvoorbeeld feestjes of diners. De vorm van de eettafel wordt dus voor een deel bepaald door de hoeveelheid mensen die aan de tafel moet kunnen zitten. Heb je een klein huishouden? Dan volstaat in de meeste gevallen een ronde tafel.

Stoelen

Als je een eettafel gaat kopen, dan wil  je natuurlijk ook keukenstoelen hebben die er goed bij passen. Het is een goed idee om eerst te bepalen hoeveel stoelen je wil kopen. Dat kan je doen door de eettafel op te meten. Vervolgens wil je ervoor zorgen dat je minimaal 10 centimeter tussen de verschillende stoelen houd, maar iets meer (15 tot 20) is aanbevolen. Zorg er ook voor dat de armleuning minimaal 10 centimeter lager is dan de onderkant van het tafelblad. Op die manier kan je de stoelen altijd aanschuiven waardoor je meer ruimte overhoud in de woonkamer. 

moderne eetkamerstoelen wit eettafel kiezen

Functie

Waarvoor wil je de eettafel allemaal gaan gebruiken? Wil je er alleen dineren of wil je er ook aan thuiswerken of je hobby’s beoefenen? Als je de eettafel meer gebruikt dan loont het om voor een grotere eettafel te gaan om altijd genoeg ruimte tot je beschikking te hebben. Naast het uitvoeren van hobby’s of werk kan je met een grotere tafel ook met meer mensen plaatsnemen.

Materiaal

Nog iets om goed over na te denken is het materiaal waar de tafel van gemaakt is. Het materiaal bepaalt voor een groot deel de uitstraling en dus hoe de tafel in de ruimte aanvoelt. Als je kinderen hebt is het aan te raden om voor een materiaal te kiezen wat makkelijk schoon te maken is, zoals hout of metaal. Uiteindelijk weet jij het allerbeste welk type eettafel het beste bij jou en jouw interieur past! 

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: