Home Wooninspiratie Het perfecte kinderbed kopen: waar moet je op letten?

Het perfecte kinderbed kopen: waar moet je op letten?

by InteriorQueen

Er komt een moment dat je kindje te groot is voor het babybed. Een nieuw bed betekent een nieuwe fase in het leven van je kind. Daar hoort dus het perfecte kinderbed bij. Ga je op zoek naar kinderbedden dan zie je dat er een bijna een oneindige keuze is. Waar moet je op letten bij het kopen van een bed zodat jouw kindje dadelijk comfortabel, ontspannen en veilig slaapt?

Bepaal hoeveel ruimte je hebt voor het bed

Natuurlijk moet het bed een bepaalde afmeting hebben om je kind comfortabel te laten slapen. Soms echter laat de ruimte in de kamer een groter bed dan het babybed niet toe. Omdat er veel andere meubelen in de kamer staan bijvoorbeeld. Bekijk of er meubelen uit de kamer kunnen. Moet alles in de kamer blijven staan, dan kies je voor een een hoogslaper. Op die manier creëer je zelfs extra ruimte, bijvoorbeeld voor een bureautje of een speelhoek.

Kies het type kinderbed

Heb je bepaald hoeveel ruimte je hebt voor het bed, dan is het tijd om te kijken naar het soort bed. Daarvoor is het verstandig je te oriënteren in een fysieke winkel of een online meubelwinkel.

We noemden net al de hoogslaper. Is je kind daar nog te klein voor, dan is een halfhoogslaper een goede tussenoplossing. Wil je wat extra opbergruimte? Kies dan voor een kinderbed met opberglades die je onder het bed schuift. Wil je een bed op de groei? Dan kun je kiezen uit twee soorten bedden: een meegroeibed of een juniorbed. Een juniorbed is anderhalve meter lang. Een meegroeibed kan stukje bij beetje uitgeschoven worden en doet dus wat de naam al zegt: het groeit mee met je kindje.

Kies het materiaal

Een bed moet veilig zijn voor een kind. Ook de materiaalkeuze heeft te maken met veiligheid. Kies je voor een bed van onbehandeld hout, dan bestaat de kans dat er na verloop van tijd splinters los kunnen komen. Ook heb je eerder kans op huisstofmijt met een houten bed. Een metalen bedframe is een betere keuze als je kindje allergisch is. Een metalen bedframe gaat meestal langer mee, maar kan op den duur een beetje gaan kraken. Hout past juist goed bij een natuurlijke look in de kamer.

Kies het matras

Voor kinderbedden is er een uitgebreid assortiment aan matrassen te koop. Deze zijn verkrijgbaar in zowel een fysieke als een online meubelwinkel. Het beste matras is een waarop je kind comfortabel ligt, dat voldoende ondersteuning geeft en goed ventileert. Meestal kom je dan uit op een matras van koudschuim. Is je kindje allergisch of heeft het astma? Dan kies je voor een anti-allergeen matras. Let er bij ieder matras op of het certificaten heeft die laten zien dat het matras voldoet aan veiligheids-, gezondheids- en milieueisen.

Kies een lattenbodem

Een kinderbed moet een stevige lattenbodem hebben. Ook is het verstandig te kiezen voor een bodem die goed ventileert. Meestal valt de keuze op een houten lattenbodem, omdat dit een goede ventilatie heeft, niet snel doorzakt en niet snel gaat kraken.

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: