Home Wooninspiratie De beste raambekleding voor in de badkamer: onze top 3!

De beste raambekleding voor in de badkamer: onze top 3!

by InteriorQueen

Het vinden van raambekleding voor in de badkamer kan een flinke opgave zijn. Tegelijkertijd is dit ook een van de ruimtes in huis waar je juist naar extra privacy verlangt. Het is wel zo prettig om over goede raambekleding te beschikken voordat je in bad of onder de douche stapt. Het is echter ook een zeer vochtige ruimte, wat direct heel veel soorten raambekleding uitsluit. Kortom: een flinke klus. Hoog tijd om je een beetje op weg te helpen. Want hoe kies je de beste raambekleding voor in de badkamer? In dit artikel zetten we de beste drie opties voor je op een rij.

  1. Shutters

Shutters behoren al jaren tot de populairste soorten raambekleding in ons land. Geen wonder, want ze bieden ook ongelooflijk veel voordelen. Misschien wel het grootste voordeel is dat ze niet alleen voor elk raam, maar ook voor elke ruimte geschikt zijn. Zwarte shutters kopen voor de badkamer is dan ook geen enkel probleem. Ze zorgen niet alleen voor extra sfeer en zijn een absolute eyecatcher, maar kunnen ook nog eens prima tegen het vocht in de kamer.

Toch is dat opvallend. Shutters beschikken immers grotendeels over een houten constructie. De meeste mensen associëren hout niet zo snel met de juiste eigenschappen voor in een vochtige ruimte. Bij shutters is dit echter anders. Het hout dat wordt gebruikt, ondergaat eerst een intensief drogingsproces. Dit maakt ze bestand tegen hoge luchtvochtigheid. Zo ook in de badkamer.

Wil je shutters in de badkamer plaatsen? Laat deze dan geheel op maat maken. Zo weet je zeker dat deze perfect aansluit op het raam en je over de juiste hoeveelheid privacy en lichtinval in de badkamer beschikt.

  1. Jaloezieën

Jaloezieën hebben veel weg van shutters. Toch is de vormgeving een tikkeltje anders. Het voordeel van jaloezieën is dat ze in heel veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn. Je kunt ook uit diverse materialen kiezen. Voor de badkamer zijn met name aluminium jaloezieën uitermate geschikt. Dit materiaal kan uitstekend tegen vocht en door de eenvoudige bediening van de lamellen bepaal je zelf van hoeveel privacy je geniet. Hoe handig is dat in de badkamer?

  1. Plisségordijnen

In de badkamer denk je misschien niet aan gordijnen. Plisségordijnen zijn immers van stof gemaakt. Dat kan toch nooit fijn zijn in een vochtige ruimte? Het tegendeel is echter waar.

Ze zijn namelijk gemaakt van een hele dunne stof. Zelfs als deze iets vochtig wordt, zal de stof alweer snel drogen. Hierdoor levert het nauwelijks risico op voor de kwaliteit van het gordijn. Wel is het belangrijk dat het gordijn na het douchen goed uitgehangen is, zodat het vocht netjes kan opdrogen.

Plisségordijnen bieden verder tal van voordelen. Het fijne is dat ze voor elk type raam geschikt zijn en dat je voor een zogenaamd top down, bottom up systeem kunt kiezen. Hierbij kun je slechts bepaalde delen van het raam afschermen, terwijl de rest van het raam onbedekt blijft en dus licht doorlaat. Zo geniet je van voldoende privacy en blijft het ondertussen lekker licht in de badkamer.

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: