Home Styling & Shopping Raamfolie aanbrengen? Onze tips voor een bubbelvrij resultaat

Raamfolie aanbrengen? Onze tips voor een bubbelvrij resultaat

by Marco

Wanneer je veel last hebt van inkijk, is glasfolie een ontzettend mooie oplossing! Deze vorm van folie wordt overigens vaak ook gebruikt in badkamers of als marketingtool voor bedrijven. In een badkamer wil je namelijk voldoende lichtinval creëren en pottenkijkers buiten houden. Met onze handige tips leer jij raamfolie aanbrengen zonder bubbels!

Bubbelvrij raamfolie aanbrengen, zo doe je dat!

Het is echt mogelijk om raamfolie zonder bobbels op te plakken. Wanneer je het onderstaande stappenplan opvolgt, heb jij straks een heel strak ruitje.

  • Maak eerst het raam goed schoon met spiritus. Voor een goede hechting is het belangrijk dat de ondergrond schoon en vetvrij is. Ga gerust met een schraper langs het kozijn en haal oude verfresten ook weg. Doe je dit niet, dan zul je dit altijd blijven zien na het bevestigen van de raamfolie.
  • Meet vervolgens het raam op en teken dit af op het folie (of bestel glasfolie meteen op de juiste maat om knip of snij fouten te voorkomen)
  • Knip de glasfolie op maat.
  • Maak met een plantenspuit het raam vochtig
  • Maak ook meteen de achterkant van de folie een beetje vochtig.
  • Plak de folie op het raam of glas. Met behulp van een bankpasje of een liniaal kun je, voor een ultra strak en bubbelvrij resultaat, de folie na wrijven. Maar pas op! Wrijf met dit soort materialen nooit met brute kracht! Doe je dit wel, dan kunnen er strepen of vouwen in de folie ontstaan en dit is niet meer te herstellen.
  • Wrijf het folie schoon. En voilà je bent klaar om te genieten van je woning zonder vervelende inkijk!

Instructie video : Zo plak je glasfolie met een prachtig resultaat

Bekijk onderstaande video om jezelf nog even extra op weg te helpen bij het bubbelvrij aanbrengen van glasfolie.

Deze twee fouten worden het meest gemaakt tijdens het aanbrengen van raamfolie:

Glasfolie plakken is helemaal niet zo lastig als je het goed doet. Mocht je nieuwsgierig zijn, dit zijn de twee meest voorkomende fouten die worden gemaakt tijdens het aanbrengen van folie.

  • Het raam wordt niet natgemaakt. Maak je de ruit niet goed nat, dan kan de raamfolie niet meer worden verschoven na het hechten. Zit hij niet goed, dan moet je opnieuw beginnen. En dus ook nieuwe raamfolie kopen.
  • Help! Ik heb toch bubbels en ze gaan niet weg! In dit geval heb je vaak te lang gewacht met het wegstrijken van de bubbels. Het mooiste is om dan de glasfolie volledig los te halen en opnieuw te beginnen met aanbrengen.

Raamfolie aanbrengen? Onze tips voor een bubbelvrij resultaat interiorqueen.nl woonblog

Wanneer je het stappenplan juist doorloopt, zul je deze fouten weten te vermijden. Er kan echt heeeeel weinig fout gaan. Gewoon opperste concentratie, goed schoonmaken en het stappenplan volgen. Kind kan de was doen en jij hebt geen gluurders meer in huis. Succes!

in samenwerking

Afbeelding glasfolie plakken : shutterstock.com

 

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: