Home buitenkijken 6 voordelen van schuttingdelen van composiet

6 voordelen van schuttingdelen van composiet

Waarom kiezen voor een composiet schutting als tuinafscheiding?

by InteriorQueen

Het is hartje zomer, lekker vakantie en misschien heeft je oude schutting het begeven of wil je je volledige tuin herindelen. Je wilt misschien wel een nieuwe tuinafscheiding of een leuk hoekje creëren waar je jaren mee vooruit kunt. Schuttingdelen van composiet zijn dat een hele duurzame keuze. In dit artikel vind je wat inspiratie en voordelen van schuttingdelen van composiet om je op weg te helpen.

Wat is een composiet schutting?

Wanneer je op zoek bent naar een schutting die echt lang mee gaat, dan is een schutting van composiet delen helemaal jouw ding.

Composiet is een materiaalsoort  welke bestaat uit meerdere soorten kunststof in combinatie met houtvezels. Versterkingsvezels worden dit genoemd. Composiet is hierdoor ontzettend sterk en wordt dan ook voor verschillende zaken gebruikt. Denk hierbij aan vliegtuigen, windmolens, racefietsen of aanrechtbladen om je maar even een voorbeeld te geven.

Bij schuttingdelen van composiet wordt gebruik gemaakt van gerecyclede kunststoffen, waarbij houtvezels worden gebruikt ter versterking. Bomen kappen is dus niet aan de orde. composiet schuttingdelen zijn dus een Milieuvriendelijke en duurzame keuze!

6 voordelen van schuttingdelen van composiet, waarom je moet kiezen voor een composiet schutting als tuinafscheiding

Voordelen van een composiet schutting:

Het grote voordeel is dat het composiet echt minimaal verkleurt en geen onderhoud vergt met een levensduur van 20 tot 25 jaar! Wauw! Maar voor het gemak nog even een lijstje met voordelen van een composiet schutting:

  • Prachtig om te zien
  • Verkrijgbaar in diverse kleuren
  • Onderhoudsvrij! Geen verfbeurten meer nodig! Hooguit een keer een sopje wanneer de hond of kat er tegenaan heeft lopen piesen.
  • Milieuvriendelijk! Er wordt gebruik gemaakt van gerecyclede stoffen, dus houtkap is niet nodig.n
  • Het is wat duurder in aanschaf, maar dat zie je terug in de levensduur van de schutting. Composiet wordt niet beïnvloed door het weer, waardoor de schuttingen lekker lang meegaan.
  • Composiet schuttingen worden niet grijs, maar let wel: de echte kleur zal zich eerst even moeten settelen. Maar zodra dit is gebeurd, is de kleur echt vast.

Al met al zijn dit fantastische voordelen om te kiezen voor een composiet als een afscheiding in je tuin. Ja, eens, de aanschafprijs ligt vors hoger, maar dit verdien je weer terug door het onderhoudsvrije gedeelte. Geen gezeik meer met schuurmachines en verfkwasten, gewoon jaaaaaaarenlang een mooie tuinafscheiding.

Handige tips voor het plaatsen van een schutting

Mocht je nu aan de slag gaan met het plaatsen van een nieuwe tuinafscheiding, houd dan even rekening met deze 5 dingen die je moet weten voor je een schutting laat plaatsen.

 

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: