Home Styling & ShoppingDoe-het-zelf Een onzichtbare houten garagedeur, een echte must see!

Een onzichtbare houten garagedeur, een echte must see!

by InteriorQueen

In de oude binnenstad van Gorinchem beschikt een monumentale woning over een wel heel bijzondere garagedeur. De garagedeur is zo gemaakt dat deze volledig opgaat in de gevel. Wanneer de garagedeur gesloten is, is deze volledig onzichtbaar. Het wordt pas duidelijk dat het een garagedeur betreft zodra deze geopend wordt.

Volledig houten garagedeur

De garagedeur is volledig van hout gemaakt, dit geldt zowel voor de deurpanelen als het hout op de buitenzijde. De historische details van de woning zijn door de bewerkingsmogelijkheden die hout biedt prachtig verwerkt. Door slim met diepteverschillen, bossing panelen en kleurverschillen te werken lijkt het om een statische gevel te gaan. Wanneer men de garagedeur opent wordt het echter duidelijk dat de gehele gevel in zijn algeheel naar boven geopend kan worden.

onzichtbare houten garagedeuren

Houten garagedeur en monumentale woningen

In Nederland is het voor monumentale woningen vereist om het oorspronkelijke aanzicht te behouden. Bij renovatieprojecten moet de nieuwe situatie dus bijna identiek zijn aan de oude. Hout leent zich hiervoor als perfect materiaal. Doordat hout een zeer bewerkelijk product is kunnen gevels zo ontworpen worden dat ze voldoen aan de eisen van monumentencommissies en welstand. Ook het ontwerp van deze houten garagedeur moest eerst langs de monumentencommissie ter goedkeuring. Door het vakkundige design is het ontwerp van de garagedeur goedgekeurd en geplaatst mogen worden.

Isolatie houten garagedeuren

Bij garagedeuren van monumentale panden kan het door ouderdom voorkomen dat de isolatie niet meer optimaal is. Met een nieuwe houten garagedeur is dat verleden zijn. Hout heeft van zichzelf namelijk uitstekende isolerende eigenschappen. Daarnaast kan de houten garagedeur zo ontworpen, geproduceerd en gemonteerd worden dat deze geen lucht door laat.

Houten garagedeuren gelijk in de gevel

De onzichtbare houten garagedeur in Gorinchem is een goed voorbeeld van een garagedeur gelijk in de gevel. Naast authentieke garagedeuren voor monumentale woningen is een garagedeur verwerkt in een volledig houten wand ook een echte eye-catcher. Er wordt dan ten alle tijden voor gezorgd dat de houten latten van de garagedeur perfect doorstroken op de houten latten van de gevelbekleding.

Meer voorbeelden bekijken?

Bent u benieuwd wat er nog meer allemaal mogelijk is in de wereld van houten garagedeuren? Bekijk dan de website van Different Doors. Zij ontwerpen, produceren en monteren de houten garagedeuren volledig in eigen beheer.

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: