Home Tuininspiratie 5 dingen die je moet weten voordat je een schutting laat plaatsen

5 dingen die je moet weten voordat je een schutting laat plaatsen

by InteriorQueen

Een afrastering kan de uitstraling van je woning verbeteren, privacy bieden, vergroten en bescherming bieden tegen de weer elementen. Maar voordat je begint met het bouwen van een schutting, zijn er een paar dingen die je eerst moet weten. Hier zijn onze beste tips voor het plannen, ontwerpen en bouwen van een schutting voor jouw woning.

Weet wat je wilt

Voordat je een afrastering installeert, moet je je afvragen wat de reden is om deze te plaatsen. Als het strikt utilitair is om de hond in de tuin te houden – kun je waarschijnlijk rondkomen met een eenvoudige kettingschakel. Als je geluid wilt blokkeren of privacy wilt toevoegen, wil je iets groots en solide. De kans is groot dat je wensen complex zijn: je wilt je huisdieren beschermen, maar je wilt ook een decoratief element toevoegen aan de buitenkant van je huis. Wat het doel ook is, een afrastering kan op veel manieren functioneren, maar de eerste stap is beslissen wat je zoekt om vervolgens iets te kiezen wat voor jou werkt.

hekwerk schutting plaatsen tuin

Plaats de schutting op de juiste manier

Je gaat een schutting laten plaatsen voor privacy? Zorg er dan voor dat je weet op welke manier een houten schutting moet worden geplaatst. De gladde, afgewerkte kant van het hek moet naar de buurman gericht zijn. De kant met de rails en palen die zichtbaar zijn, moet aan de binnenkant zitten. Dit is de standaardmanier om een schutting in de achtertuin te bouwen. Op deze manier ziet jouw eigendom er niet alleen mooier uit, maar je buurman zal je aandacht voor detail op prijs stellen.

Overweeg omheiningsmaterialen

Een witte houten schutting is prachtig, maar voordat je houten palen en witkalk koopt, moet je nadenken over de toezegging die je aangaat. Houten omheiningen moeten af ​​en toe worden geverfd of verzegeld en kunnen na verloop van tijd kromtrekken en rotten. Overweeg een onderhoudsarm materiaal, zoals vinyl, dat de uitstraling van hout biedt voor een milieubewuste tuin. Andere materiaalopties zijn onder meer aluminium, staal, smeedijzer, bamboe en beton schuttingen.

hekwerk beton schutting plaatsen tuin

Afrastering types mengen

Als de kosten een probleem zijn, combineer dan verschillende soorten hekken. Een houten hekwerk kan aan de voorkant van het huis worden geplaatst, bijvoorbeeld om te verbinden met een hekwerk aan de achterkant. Deze combinatie-afrastering bespaart mogelijk niet alleen installatiekosten, maar vermindert ook de hoeveelheid afrastering die mogelijk opnieuw moet worden geverfd. Het mengen van hekwerk materialen en -stijlen voegt ook interesse toe aan het landschap.

Doe onderzoek

Informeer bij huiseigenaren of buurtverenigingen en gemeentelijke bouwvoorschriften naar overeenkomsten die het uiterlijk, de hoogte en het materiaal van het hekwerk voorschrijven. Stads- en buurtregels kunnen specificeren dat de mooiere kant van een hek (de kant zonder palen en rails) wordt geplaatst in de richting van het openbare gezicht van het pand. Vraag hoe ver terug een hek op het terrein moet worden geplaatst. Meestal moet een hek 5 tot 20 centimeter worden teruggezet van trottoirs en eigendom lijnen. Zoek daarnaast uit of voor jouw afrastering project een bouwvergunning nodig is.

Heb jij nog goede aanvullingen? Laat het vooral weten in de reacties!

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: