Home buitenkijken Hoe kun je een dakterras leuk inrichten?

Hoe kun je een dakterras leuk inrichten?

by InteriorQueen

Heb je geen tuin maar ben je wel gezegend met een dakterras, maak dan vooral optimaal gebruik van deze buitenruimte. Want of je dakterras nu groot of klein is, met de juiste meubels en accessoires kun je er iets heel gezelligs van maken. Hoe richt je een dakterras in en waar moet je allemaal op letten? Met de onderstaande tips maak je van jouw dakterras een ontzettend leuke plek.

Welke functie heeft je dakterras?

Voordat je de dakterras gaat inrichten is het handig om eerst te bedenken welke functie je dakterras heeft. Wil je vooral lekker tafelen, ga je er lekker loungen of is het ook een ruimte waar je je kinderen wilt laten spelen? Een dakterras heeft vaak wat een wat kleinere afmeting dan een tuin en daarom moet je waarschijnlijk wel een aantal keuzes gaan maken. Pak ook vooral een pen en papier en maak een schets van je dakterras en kijk hoe je de ruimte op verschillende manieren kunt inrichten.  

Vraag jezelf ook af wat je nu echt belangrijk vindt aan een buitenruimte? Ben je bijvoorbeeld dol op buiten dineren creëer dan een mooie hoek met een eettafel en buitenstoelen, bijvoorbeeld met een kuipstoel buiten. Kies ook voor meubels die multifunctioneel zijn, op die manier maak je zo goed mogelijk gebruik van de beperkte ruimte die je hebt.

Zorg voor voldoende beschutting en schaduw

Grote kans dat je dakterras de hele dag in de zon staat, voor een zonaanbidder wellicht fijn maar op hele warme dagen is wat schaduw ook prettig. Naast dat beschutting zorgt voor schaduw, creëer je ook meer privacy. Met behulp van bijvoorbeeld een parasol, een boompje, overkapping of een schaduwdoek kun je hiervoor zorgen en hiermee creëer je ook weer extra knusheid.

Kies de juiste planten en bloemen 

Doordat een dakterras vaak erg zonnig is en er veel wind op staat, moet je bij het kopen van planten en bloemen hier rekening mee houden. Planten die heel geschikt zijn voor een dakterras en tegen een stootje kunnen zijn bijvoorbeeld de olijfwilg, bamboe, siergras, kattenkruid en lavendel. Let er wel op dat zeker op hele warme dagen deze planten houden voldoende water maar krijgen. Heb je geen groene vingers, kies dan voor kunstplanten en kunstbloemen.

Maak het gezellig met accessoires

Heb je tuinmeubels staan en leuke bloemen en planten, dan is het tijd om je dakterras aan te kleden met mooie accessoires. Koop een aantal kussens, leg een buitenkleed neer en vergeet ook vooral geen verlichting aan te schaffen want dit dit geeft ontzettend veel sfeer en is daarnaast ook functioneel.

Heb je veel accessoires staan dan is het misschien ook wel handig om een opbergbox voor buiten te kopen, zodat je in het geval van slecht weer de accessoires gemakkelijk en snel kunt opbergen.

Met de bovenstaande tips kun jij van je dakterras echt iets gezelligs maken en ga je gegarandeerd nog meer genieten van je buitenruimte!

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: