Home Tuininspiratie Houd je tuinmeubels in topconditie

Houd je tuinmeubels in topconditie

by InteriorQueen

Doe je voordeel met deze slimme en duurzame adviezen voor materialen als kunststof, hout en metaal. Zo komen je tuinmeubels in elk geval niets tekort.

Verwijder regelmatig bladeren en takken van je tuinmeubels om schimmels geen kans te geven

Kunststof tuinmeubels

Onderhoudsniveau: 1

Kunststof tuinmeubels zijn relatief onderhoudsarm. Maar geef je ze zo nu en dan een beetje aandacht dan geef je vocht en vuil minder de kans om in het meubilair te trekken. Kunststof meubels maak je het beste schoon met een milde allesreiniger of een sopje met opgeloste soda en een zachte doek. Het voordeel is dat je meubilair van dit materiaal, het gehele jaar door buiten kunt laten staan. Zet ze dan wel altijd schuin tegen bijvoorbeeld de tuintafel aan zodat regen er direct vanaf stroomt.

onze schoonmaaktip: gebruik HG tuinmeubel krachtreiniger spray! je laat het product twee minuten inwerken en kunt je tuin meubelen vervolgens afnemen met een doek of keukenpapier!

hg tuinmeubel krachtreiniger

Shoptip voor de kleintjes: De Qeeboo Rabbit Chair Baby is gewoon té schattig!

kunststof tuinmeubelen Qeeboo rabbit chair

Houten tuinmeubels

Onderhoudsniveau: 3

Na verloop van tijd krijgen houten tuinmeubels een grijze, matte kleur. Geef houten tuinmeubels daarom tweemaal per jaar een onderhoudsbeurt. Je maakt deze meubels het beste schoon met een zachte borstel en tuinmeubelreiniger. Daarna wrijf je er met een borstel een flinke laag tuinmeubelolie in voor de perfecte bescherming. De olie moet je ongeveer 15 minuten laten intrekken en neem je daarna met een droge doek af.

Wanneer je houten meubels verweerd zijn kun je een harde borstel in combinatie met een houtreiniger gebruiken om de meubels schoon te maken. Verdun de houtreiniger volgens de aanwijzingen en breng dit aan met een schuurborstel. Laat dit 10 minuten inwerken. Daarna kun je het afschrobben en schoonspoelen. Voor het beste resultaat dien je 24 uur geduld te hebben. Daarna kun je de meubels weer met tuinmeubelolie insmeren. Ook weer 15 minuten laten intrekken en klaar.

Shoptip: De Suns Matinique Dining stoel heeft een mix van een houten onderstel met een kunststof kuip

suns red matinique dining chair houten tuinmeubels kunststof tuinmeubels

Metalen tuinmeubels

Onderhoudsniveau: 2

Om vervelende roestplekken te voorkomen hebben metalen tuinmeubels een speciaal gegalvaniseerd of gepoedercoat laagje. Het enige wat wat je eens in de zoveel tijd eens moet doen, is je meubels afnemen met een zachte doek. Even klein sopje met allesreiniger is voldoende om deze tuinmeubels mooi te houden. Zijn de meubels gemaakt van aluminium? Dan kun je ze het beste regelmatig afnemen met een doekje om te voorkomen dat het vuil zich gaat hechten. Wil je de meubels helemaal schoonmaken, dan kun je een milde allesreiniger gebruiken.

Tip van de redactie : Armstoel Pip-e van Phillippe Starck is een ware eyecatcher, mix & match met natuurlijke materialen en vooral veel groen. 

metalen tuinmeubels onderhoude pip-e chair Philippe Starck

Mocht je nou naar aanleiding van dit artikel lekker aan de slag gaan, kijk dan ook meteen even na onze handige tips om een kleine tuin in te richten en doe gezellig een tuinmakeover.

Van welke materialen zijn jouw tuinmeubels gemaakt? Heb jij nog een geheime tip die graag met ons wilt delen?

 

 

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: