Home Wooninspiratie 4 tips voor een geslaagde vrijdagmiddag borrel

4 tips voor een geslaagde vrijdagmiddag borrel

by InteriorQueen

Niets zo gezellig als de vrijdagmiddag borrel in de tuin. Met vrienden en uiteraard ook met een goedgevulde borrelplank. Even al het werk achter je laten en genieten van het gezelschap. Jouw gasten verwelkom je graag met een uitnodigende en een mooi gedekte tafel op de veranda. Je borreltafel aankleden doe je met deze tips:

Zo dek je je tafel voor een gezellige borrel avond

Borreltijd

Borrelen is niet alleen heel lekker, maar vooral ook heel gezellig en ontspannend. Bij een borrelavond met vrienden hoort dan ook een mooie aangeklede tafel. Neem even een kijkje in je servieskast, het zal je verbazen hoeveel leuke schaaltjes, bordjes, cakestands en etageres je hebt staan en anders fiets je nog even langs de Xenos voor wat mooi tapas servies. Je hebt er vast ook nog wel een mooie serveerschaal staan waar je de verschillende soorten kazen op kunt schikken.

Of wat dacht je van een houten serveerplank! Deze zijn heerlijk robuust en ontzettend leuk voor kleine tapas hapjes zoals parmaham of chorizo. Ben je meer van de sjiek-de-friemel, dan kun je ook voor iedere gast een eigen kaas bordje of plankje maken. Kies in dit geval dan een smal lang bord of klein kaasplankje en rangschikt de stukjes kaas  van zacht naar pittig. Wat dan ook leuk is om te doen: leg bij iedere soort het perfecte bijgerechtje. Bijvoorbeeld druiven bij roquefort en peerblokjes bij geitenkaas.

woonblog borrelplank interiorqueen.nl

Mooie whiskey glazen en wijnglazen

Een borrel is een borrel niet zonder een lekkere wijn te serveren. Wij zijn fan van grote wijnglazen, zoals de Royal Boch wijnglazen. Deze wijnglazen hebben een dunne drinkrand, wat heel aangenaam drinkt. Nog even een lekker flesje uitkiezen en het feest kan beginnen! Voor de mannen kan er wat sterkers geserveerd worden zoals een pittige whiskey. Daar heb je uiteraard wel een set mooie whiskey glazen van kristal voor nodig.

Schaaltjes en Bordjes

Schaaltjes zijn multifunctioneel! Wij zijn dol op schaaltjes en gebruiken ze dan ook graag voor onze vrijdagmiddag borrel. Mix voor een speels effect verschillende gekleurde kommetjes voor borrelhapjes zoals nootjes, olijven, tomaten tapenade of fruit. Onthoud dat een borreltafel geen buffettafel is. Hapjes en drankjes moeten daarom op armlengte te bereiken zijn. Plaats daarom de plankjes en schaaltjes verspreid op tafel, zodat iedereen er goed bij kan.

Extra tip: Plaats een stapel kleine bordjes op tafel zodat gasten zichzelf makkelijk kunnen bedienen en verschillende hapjes kunnen proeven zonder dat smaken worden gemengd.

pinterest pin interiorqueen borreltafel aankleden

De voorbereiding op de vrijdagmiddag borrel

Niets is zo vervelend als je zelf niets van de borrel meekrijgt omdat je continu in de keuken bezig bent. Net als bij het organiseren van een tuinfeest is een goede voorbereiding voor een vrijdagmiddag borrel ook key! Wanneer je goed voorbereid bent, kun je zelf ook lekker genieten van de vrijdagmiddag borrel. Veel hapjes kun je alvast voorbereiden door ze voor te snijden en in schaaltjes te serveren. Bedek ze vooraf met folie en plaats ze in de koelkast. Wanneer je gasten aanbellen, kunnen ze meteen aan tafel en kun je de hapjes uitserveren.

Tips & Tricks voor een geslaagde vrijdagmiddag borrel

  1. Je visite wil graag weten wat ze eten. Maak je zelf ”kaas” bordjes met krijtbordjes waar je de soort kaas opschrijft.  Zo weten ze precies weten welke kaas ze in hun mond stoppen.
  2. Kijk eens wat je in je servieskast hebt staan en gebruik het voor je borreltafel: mix en match schaaltjes, bordjes en etageres voor een super gezellige tafel
  3. Ga een spel spelen! HINT van Asmodee is bijvoorbeeld zo’n leuk spel voor tijdens de borrel! Met HINT laat je je teamgenoten begrippen raden door te praten, tekenen, uitbeelden of neuriën. Speel HINT om een hint te krijgen, een hint te geven en als je echt goed bent, een hint te stelen. Uitdagend veel speelplezier met maar liefst 450 kaarten!

hint partyspel asmodee hint partyspel asmodee

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: