Home Styling & Shopping Zo richt je een kleine tuin (of balkon) optimaal in

Zo richt je een kleine tuin (of balkon) optimaal in

by InteriorQueen

Yes, droomhuis of appartement gevonden?! Maar wel met een klein-maar-fijne tuin of balkon? Of je wilt gewoon een nieuwe look & feel aan je huidige kleine tuin of balkon toevoegen? Het maakt niet uit wat jullie situatie is, met deze praktische tips zorg jij dat zowel je interieur als het exterieur perfect op elkaar worden afgestemd. Laat die gezellige tuin feestjes maar komen!

Kleine tuin? Start met een goede basis

Een goed gestylede buitenruimte zoals een balkon of een (kleine) tuin, start met een goede basis. Dus hup aan de schoonmaak. Is de vloer niet meer schoon te krijgen dankzij een enorme hoeveelheid aan mos? Of ben je gewoon toe aan iets nieuws? Dan zijn er veel handige vlonders, in allerlei soorten, kleuren en maten op de markt die je buitenruimte een instant make-over geven. Kies je voor hout of voor kunststof?

Shoptip: Vlondervloer Runnen van Ikea 

RUNNEN Vlonder, buiten IKEA Vlonder; een snelle en eenvoudige manier om je terras of balkon te vernieuwen.

Horizontale & verticale bekleding

Wanneer je de basis op orde hebt kun je verder gaan met de styling. Laat je kleine tuin groter lijken door binnen naar buiten te halen en ga voor een kleur op de wand die je binnenshuis ook gebruikt. Je kunt uiteraard ook het contrast opzoeken. Door gebruik te maken van losse plantenbakjes of klimplanten zorg je voor een mooie groene muur. En wat dacht je van een gezellig buiten vloerkleed zodat je lekker kunt ontspannen in de tuin. Tegenwoordig heb je diverse soorten en maten die uiteraard tegen een drupje regen kunnen.

Shoptip: Esschert Design tuinkleed bij VTWonen

Esschert Design Tuinkleed 186 x 120 cm - Perzisch - inrichten kleine tuin

Kleine tuin tip: Efficiënt omgaan met vierkante meters

Wanneer je een kleine tuin (of balkon) hebt moet je zeer efficiënt omgaan met vierkante meters. Kies daarom voor meubelen die multifunctioneel te gebruiken zijn zoals een bank als opbergmeubel of een kruk als bijzettafel. Hangstoelen doen het ook erg goed. In een paar seconden opgehangen als de zon schijnt, en ook net zo simpel weer opgeborgen als je weer ruimte wilt creëren. Opklapstoeltjes zijn ook erg ruimtebesparend en praktisch in een kleine tuin. Kies in elk geval voor duurzame materialen die je tijd besparen in het onderhoud van de tuinmeubelen.

Shoptip: Zwarte hangstoel van Outdoor Living

Outdoor Living hangstoel Sturdy - zwart kleine tuin inrichten

 

Puntjes op de i

De allerlaatste tip, vinden wij persoonlijk altijd het allerleukste. Lekker afstylen met accessoires. Mooie vazen, zachte kussens, kandelaars en gezellige lichtsnoeren. Houdt er rekening mee dat je kiest voor stevige en duurzame materialen die tegen weersinvloeden kunnen en op je balkon kunnen blijven staan. Dan hoef je je in elk geval niet druk te maken wanneer je ze vergeet op te ruimen na een gezellig avondje wijntjes drinken.

Shoptip: Partyverlichting van Bol.com

kleine tuin inrichten

You may also like

1 comment

Vaste tuinplanten voor in een kindvriendelijke achtertuin ⋆ Mamaliefde 24/06/2018 - 00:25

[…] We wonen nu al vier jaar in dit huis en onze achtertuin is nog steeds een kleine ramp, of eigenlijk was het. Niet eens zozeer meer dat het een wildgroei was. De enorme apenboom hebben we al jaren geleden overmeesterd en helaas hebben de hortensia’s ook ruimte moeten maken voor het terras (waar nog nieuwe tegels moeten komen) en kunstgrasveld. Maar de border; dat blijft een ramp. Of het nu komt omdat we zo dichtbij het water wonen of we gewoon een gebrek hebben aan groene vingers, geen idee. Nu is het al wel de wens om hiermee aan de slag te gaan en hoorde ik dat oktober niet alleen het beste moment is voor tuinbollen, maar ook voor vaste tuinplanten. Zelfs dat wist ik dus niet ? Maar dan gaat de winter eroverheen en kunnen ze in het voorjaar goed beginnen te groeien. Nu nog op zoek naar tips om de kleine tuin in te richten […]

Reply

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: