Home Wooninspiratie Voorjaarsschoonmaak : in 6 stappen klaar voor de lente

Voorjaarsschoonmaak : in 6 stappen klaar voor de lente

by InteriorQueen

We hebben vorige week afscheid genomen van de winter en daarmee de lente een warm welkom gegeven. Daarmee komt het nieuwe seizoen met de drang om onze kasten en onze huizen op de kop te zetten. En dat betekent een voorjaarsschoonmaak doen op een manier die niet alleen verfrist maar ook ontstresst, waardoor je huis in een gezellige, frisse oase zal veranderen!

6 manieren om je voorjaarsschoonmaak de baas te zijn

Dus, als je klaar bent om je huis op te ruimen als een professional, dan ben je hier aan het juiste adres! Dit zijn onze toptips voor een voorjaarsschoonmaak zoals je hem nog niet eerder hebt gedaan. Hallo nieuw interieur!

Starten met organiseren

Er kan geen voorjaarsschoonmaak worden gehouden zonder dat je je spullen hoeft te doorzoeken om te beslissen of je ze al dan niet wilt houden, of ze opnieuw wilt gebruiken in een andere ruimte. En omdat rommel een van de hoofdoorzaken van stress in huis is, moet je ervoor zorgen dat je er bovenop zit! De enige manier om rommel uit je leven te halen, is door er actie tegen te ondernemen. En wanneer je schattige kleine dingen zoals leuke dozen kunt kopen die de organisatie eenvoudiger maken, kun je het met gemak en met stijl doen.

Steigerhout behang voorjaarsschoonmaak woonblog interiorqueen behangwebshop

beeld bron

Kijk naar de kleuren in je huis

Geloof het of niet, maar het kleurenschema in je huis kan echt je humeur beïnvloeden. De kleur blauw is bijvoorbeeld een erg vredige, kalmerende kleur in tegenstelling tot kleuren zoals rood en geel.

Patronen kunnen een goede manier zijn om je huis op te frissen, maar te veel ervan kan de dingen een beetje chaotisch en druk maken. Het is dus het beste om je basisprincipes zo neutraal mogelijk te houden en vervolgens enkele levendige extra’s toe te voegen. Steigerhout behang is bijvoorbeeld heel neutraal en toch maakt het je huis direct heel warm.

Weet hoe je met licht kunt spelen:

Donkerdere kamers kunnen je natuurlijk in een slecht humeur houden en zullen je niet veel energie geven. Een bloem heeft zon nodig om te groeien, en jij ook! Dus, zelfs als je minimaal natuurlijk licht hebt om mee te spelen, zou ik adviseren om het te laten stuiteren, en je kunt dit doen met spiegels die strategisch zijn geplaatst. Dit zorgt voor extra helderheid in je kamer, waardoor het frisser aanvoelt!

Mijn volgende tip is om, indien mogelijk, geen plafondverlichting te gebruiken, deze kunnen namelijk te helder zijn en hebben geen positieve invloed op je stemming.

Breng buiten naar binnen

Aangezien de lente vandaag is begonnen, betekent dit dat het tijd is om lekker tropisch te worden! Voeg wat planten en groen toe aan je huis voor een instant humeur boost. Dit zal niet alleen jou beter gestemd maken, maar het huis ook frisser en zuurstofrijker maken! Nog een tip: maak je eigen urban jungle lijst

Omring jezelf met positiviteit

Ik ben een muur van positiviteit in mijn huis begonnen. Staat ontzettend vrolijk en ik merk dat ik het fijn vind om mijn meest trotse momenten te laten zien. Ik heb dat bij mijn bureau gedaan, tekeningen van mijn dochter, maar ook mooie inspirerende plaatjes en quotes doen al een hoop om mijn motivatie weer een beetje op te krikken. Of wat dacht je van een paar luchtzuiverende kamerplanten op je bureau? Ik vind dat zo gezellig staan!

Breng alles samen:

Dus, zodra je al deze componenten bij elkaar hebt gevoegd, is dit je kans om de laatste finishing touch toe te voegen. Denk aan dingen als kaarsen en diffusers die heerlijke ontspannende geuren aan je huis toevoegen. Het zijn van die hele kleine dingetjes die van je huis een thuis maken en meteen werken als ontstresser.

Kun jij ook helemaal genieten van een voorjaarsschoonmaak?

voorjaarsschoonmaak lente steigerhout behang

uitgelichte afbeelding via shutterstock

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: