Home Tuininspiratie 10 Luchtzuiverende planten die je in huis moet hebben

10 Luchtzuiverende planten die je in huis moet hebben

by InteriorQueen

Met deze prachtige kamerplanten haal je een luchtzuiveringsinstallatie in huis. Hoe meer van deze luchtzuiverende planten in je huis staan, hoe beter. Daarnaast zijn deze luchtzuiverende planten ook zeer geschikt voor kantoor of je werkplek in huis vanwege we zorgeloze onderhoud. 

10 luchtzuiverende planten

Ik heb de laatste tijd een een beetje last van een plantenkick. Omdat ik veel binnenshuis werk, in de woonkamer, vind ik het fijn om zoveel mogelijk groen in huis te brengen. Word ik vrolijk van en ook een stuk productiever merk ik. Ik was heel enthousiast om te ontdekken dat een aantal van mijn bestaande kamerplanten in staat zijn om de lucht in mijn huis te filteren en daarmee bijdragen aan de centrale ventilatie in huis

Krulvaren

Nephrolepis exaltata
De krulvaren is zeer goed in het vochtig houden van de lucht. Het is een mooie weelderig plant en hij heeft weinig zorg nodig. Just my cup of tea.

10 luchtzuiverende planten krulvaren

Sansevieria 

De Sansevieria is een echte studentenplant; hij is namelijk bijna onverwoestbaar en daarnaast geschikt voor mensen die van aparte moderne vormen houden. Het zuurstofgehalte in huis wordt verhoogd door zijn luchtzuiverende kwaliteiten. Tevens wordt de luchtvochtigheid verbetert zodat je minder last hebt van een droge keel of huid.

10 luchtzuiverende planten sanseviera

Klimop 

Hedera helix
Deze ken je vast wel! Vooral bekent voor in de tuin, maar kan ook prima als luchtzuiverende plan binnenshuis.

10 luchtzuiverende planten hedera helix

Dracaena 

Dracaena marginata
Een sfeervolle mooie plant die eigenlijk wel in elk interieur past. Haar hoge stam en haar lange puntvormige bladeren maken de Dracaena een geweldige decoratieve en luchtzuiverende plant. Ze is daarnaast ook een gemakkelijke plant die het het beste doet op een halfschaduw plaats. Perfect voor kantoor, want hij heeft maar weinig onderhoud nodig.

10 luchtzuiverende planten Dracaena marginata

Blauwvaren 

Phlebodium
Het blad van deze varen is zeer decoratief met vrolijke kronkels en een blauwe gloed. Een van de beste luchtzuiverende planten. Plaats deze plant niet in direct zonlicht, maar in de schaduw. Goed water geven en absoluut niet laten uitdrogen. Ideaal voor woonkamer, slaapkamer of kantoorruimte.

No Title

No Description

Rubberplant 

Ficus robusta
De rubberplant is echt één van de makkelijkst te onderhouden planten. De plant kan goed staan op een plek met weinig licht én heeft ook niet veel water nodig.

No Title

No Description

 

Lepelplant 

Spathiphyllum
De Spathiphyllum wordt ook wel Lepelplant genoemd door haar mooie witte bloemen die op lepeltjes lijken.Ik heb deze in huis en het is een sierlijke luchtzuiverende plant. Deze plant is easy peasy want ze heeft maar weinig water nodig (komt uit dichte regenwouden) en ook weinig licht. Heeft wel wat weg van de flamingoplant, als ik mij niet vergis is het ook een zusje.

10 luchtzuiverende planten lepelplant

Calathea 

Calathea
De Calathea is een zeer luchtzuiverende kamerplant en een echte blikvanger door zijn bonte en kleurige bladeren. De Calathea wordt ook wel de ‘living plant’ genoemd, hij sluit namelijk  ’s nachts de bladeren en opent die in de morgen!

No Title

No Description

 

Monstera 

Monstera deliciosa
De Monstera Deliciosa is een sterke plant die niet veel verzorging nodig heeft. Ik heb hem, en ben er echt zo blij mee! De plant kan zowel op een donkere als een lichte plaats staan. Hoe meer licht hoe sneller de plant groeit. Maar pas wel op met direct zonlicht. Vind ie niet fijn!

10 luchtzuiverende planten monstera interiorqueen woonblog

Goudpalm 

Areca palm
De creme de la creme onder de luchtzuiverde planten is de de Areca palm. Deze zuivert de lucht van je woning als de beste! Het blad is opvallend smal, glanzend donkergroen en de stengels zijn geelachtig, haar bijnaam is dan ook goudpalm. Deze plant is simpel te onderhouden en is lekker groot (wat ook zorgt voor meer luchtzuivering).

Areca palm goudpalm 10 luchtzuiverende planten hedera helix

Eigenlijk vind ik dat iedere woning in elk geval een stuk of 2 a 3 luchtzuiverende planten in huis moet hebben. Luchtzuiverende planten mogen overigens ook gewoon op de kinderkamer staan! Gezellie! De meeste van deze luchtzuiverende planten kunnen schadelijk zijn bij inslikken, dus houd deze uit de buurt van huisdieren.

 

Heb jij ook luchtzuiverende planten in huis? Welke is je favoriet?

 

luchtzuiverende planten woonblog interior kamerplant interiorqueen

in samenwerking met Alpha Ventilatie

 

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: