Home Wooninspiratie 7 Voordelen van een inbouw kledingkast

7 Voordelen van een inbouw kledingkast

by InteriorQueen

Vraag je je af of je een inbouw kledingkast moet kopen in plaats van een vrijstaande kast? In dit artikel help ik je op weg met de 7 voordelen en geef ik je aantal tips bij het aanschaffen van een inbouw garderobe

7 voordelen van een inbouw kledingkast

Een ingebouwde kledingkast heeft zeker vele voordelen, vooral wanneer je een nieuw huis bouwt of verbouwt. Het kan echter inderdaad een zeer duur op maat gemaakt meubilair zijn als je niet weet wat je zoekt. Zouden de voordelen het prijsverschil rechtvaardigen? Om dat te beantwoorden, kunnen we zeven verschillende voordelen van de op maat gemaakte kledingkast hieronder bekijken.

inbouw kledingkast garderobe interiorqueen

1. Meer efficiënt ruimtegebruik

Het is een bekend feit dat een inbouwkast de ruimte maximaliseert. We hebben echter vaak verkeerd in welke mate dit ons kan helpen. Ten eerste kunnen we de kledingkast op maat maken voor elke kamer, inclusief een grote inloopkast, indien nodig. Toch vergeten we vaak dat we de inbouwkast ook kunnen plaatsen in onhandige ruimtes, zoals L-vormige hoeken, nissen of die ruimte onder de trap die normaal niet wordt gebruikt.

Dit voordeel gaat niet alleen over de ruimte in de ruimte, maar ook over de binnenruimte van de kledingkast zelf. Hoe vaak hebben we een voor ingerichte kledingkast gekocht, alleen maar om geïrriteerd te raken over het feit dat het je niet genoeg vakken hebt voor je accessoires? Dit probleem zal gewoon niet voorkomen bij een op maat gemaakte kledingkast. Je kiest het namelijk zelf!

2. Op maat gemaakt naar uw behoeften

We hebben vermeld hoe gepaste kleerkasten hierboven op maat kunnen worden gemaakt. Laat ons dit voordeel echter een beetje verder bespreken. Met een inbouw kledingkast, heb je de vrijheid niet alleen met de buitenkant van de kledingkast, maar ook met de interne configuraties. Heb je meer formele dan casual dameskleding in je collectie? Je kunt meer hangplek in je kledingkast toevoegen. Heb je veel sieraden en accessoires? Of juist heel erg veel tops? Je kunt meer laden toevoegen.

Als je met een partner samenwoont, zul je ook weten hoe het delen van je kledingkast gemakkelijk tot grote hoofdpijn kan escaleren. Nogmaals, met een op inbouw kledingkast kun je de porties naar je individuele behoeften ontwerpen. Heb je een dramatisch hoogteverschil met je partner? Je kunt ook de hoogte van elke lade, hangersectie en interne plank aanpassen.

Kortom, een aangepaste inbouw kledingkast kan je de veelzijdigheid bieden, ongeacht wat je behoefte is.

3. De juiste afwerking om je interieur aan te vullen

Een ander groot voordeel van de inbouw garderobe is het feit dat je een bijdrage kunt leveren aan het ontwerpproces. Dit is vooral fijn als je een nieuw huis bouwt of verbouwt.

Het plaatsen van een voorgevormde staande kast aan je interieur kan een hele klus zijn. Ten eerste moet je overwegen welk materiaal de juiste pasvorm zal hebben. Vervolgens zijn er verschillende ontwerpen en formaten om uit te kiezen. Last but not least, je hebt de perfecte afwerking nodig die past bij de rest van je interieur. Met een inbouw kledingkast kun je alle drie aspecten beheersen om alles perfect te krijgen.

inbouw kledingkast garderobe interiorqueen

4. Aangepaste verlichting

Dit is een voordeel dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar het feit dat je op maat gemaakte, geïntegreerde verlichting aan je inbouw kledingkast kunt bevestigen, is aanzienlijk. De meeste vaste kasten bieden slechts beperkte verlichtingsopties, sommige bieden zelfs geen enkele. Met een op maat gemaakte kledingkast kun je alle verlichtingsopties krijgen die voldoen aan jouw behoeften en jouw budget.

Wil je een showcase-gedeelte in je garderobe om een ​​aantal van je antieke collecties te laten zien? Je kunt een LED-strip plaatsen om ze te verlichten. Aangepaste verlichting is niet alleen gunstig voor esthetische doeleinden, maar ook voor energiebesparende doeleinden. Als je bijvoorbeeld een goede verlichting voor je planken in het interieur hebt, hoef je niet de hele kamer op een bewolkte ochtend te verlichten.

5. Efficiënter onderhoud

Met een inbouw kledingkast kun je gemakkelijker schoonmaken. Aangezien de ingebouwde kledingkast is ontworpen om aan je plafond te passen, hoef je de bovenkant nooit stofvrij te maken. Weet je nog dat die spinnenwebben meestal tussen de muur en een staande kledingkast te zien zijn? Dat zal ook geen probleem zijn.

Omdat we met een op maat gemaakte kledingkast veel ongebruikte ruimtes verwijderen, hoeven we alleen maar de dingen schoon te maken die er toe doen.

6. Flexibele prijs

De juiste vrijstaande kast vinden die je leuk vindt, inspelen op je behoeften en voorkeuren, maar je bankrekening niet kapot laten gaan kan echt heel erg moeilijk zijn. Gelukkig kan dit probleem gemakkelijk worden opgelost door een inbouw kledingkast te krijgen.

Met een ingebouwde kledingkast kun je de juiste balans tussen ontwerp, materiaal, aanpassingen en de kosten bepalen. Je kunt de juiste compromissen sluiten en aan de andere kant verbeteren wat je echt nodig hebt. Zelfs als je een heel beperkt budget hebt, zal het krijgen van een op maat gemaakte kledingkast over het algemeen meer waarde brengen dan het krijgen van een vrijstaande kast voor dezelfde prijs.

7. Een geweldige langetermijninvestering

Last but not least is een inbouw kledingkast een tastbare langetermijninvestering, vooral wanneer je investeert in goed, duurzaam materiaal. Als je besluit het huis later te verkopen, kan het hebben van een goede ingebouwde kledingkast helpen met de prijs.

Trouwens, de kledingkast geeft zoveel waarde aan je dagelijkse gebruik. Je zult zeker meer hebben aan build in garderobe in vergelijking met een vrijstaande kast met een vergelijkbaar prijskaartje. Zolang je maar weet wat je doet (wat vrij eenvoudig is). De tips die we hieronder zullen delen, zullen je helpen om het meeste uit je aangepaste kledingkast te halen.

inbouw kledingkast garderobe interiorqueen

Tips voor het kopen van een kledingkast

  • Bereken eerst je behoeften, vooral hoeveel ruimte je daadwerkelijk nodig hebt. Zelfs wanneer je een hele reeks op maat gemaakte kledingkasten of inloopkasten kunt kopen, wil dat nog niet zeggen dat je het echt nodig hebt.
  • Zoek naar ongebruikte ruimtes, indien aanwezig, en hoe je die ruimte kunt maximaliseren met een ingebouwde kledingkast.
  • Zoek het juiste materiaal en de afwerking uit om in je interieur toe te passen. Vraag indien nodig hulp aan bij een professionele binnenhuisarchitect.
  • Weet je budget en hou je daar ook aan. Je kunt in principe onbeperkte aanpassingen toevoegen aan je garderobe waardoor het prijskaartje snel escaleren.
  • Neem contact op met een betrouwbare meubelmaker en kleerkastmaker. Dit helpt je niet alleen met geld besparen, maar zorgt ook voor kwaliteit.

Wanneer je eenmaal een mooie op maat gemaakte, inbouw kledingkast hebt gevonden is het tijd om je garderobe in te gaan richten. Heb je hier moeite mee? Lees dan onze tips voor het inrichten van je kledingkast

De afbeeldingen van garderobekasten in dit artikel via shutterstock, in samenwerking met Sans Online

You may also like

11 comments

Jessica J. 21/03/2018 - 15:02

Op zich vind ik ingebouwde kledingkasten prachtig, maar wij hebben laaang niet genoeg kleding om er een te vullen, haha. Sterker nog, ik ben m’n kledingkast aan het uitmesten, dus het wordt nóg minder. 🙂

Reply
InteriorQueen 21/03/2018 - 15:06

Een ingebouwde kast hoeft uiteraard niet mega groot te zijn. je kunt bijvoorbeeld ook één wand vullen als kast, waar je alles in kwijt kunt? Inclusief schoenen en beddengoed?

Reply
mckleuver 21/03/2018 - 18:48

Ik woon in een jaren 60 huis en mijn zusje zou best een inloopkast willen hebben. De ruimte is ergens nergens te vinden. Dat kan vrij lastig zijn hoor.

Reply
Bianca| pinkit.nl (@BiancaPinkitnl) 22/03/2018 - 10:26

Ik zou zo graag een inbouw/inloop kledingkast willen hebben, maar helaas geen ruimte voor in onze huidige woning x

Reply
silkeblogs 22/03/2018 - 11:09

Hiervan krijg ik het echt warm! Ik zou zo graag een grote inbouwkast willen, zodat ik al mijn spullen mooi kan orderen! Leuk inspiratie-artikel =D

Reply
Nicole Orriëns 22/03/2018 - 11:26

Ik zie heel veel voordelen van inbouwkasten. Het oogt volgens mij ook veel rustiger meteen.

Reply
Linda 22/03/2018 - 11:26

Ik droom echt van een mooie inloopkast! Al jaren om eerlijk te zijn. Het lijkt me zo fijn om een extra kamer te hebben om mijn kleding en tassen mooi in op te bergen <3

Reply
Dhini.NL | Dhinivh (@DhiniNL) 22/03/2018 - 11:29

inbouwkast zou ik willen hebben zodat mijn kleding netje liggen/hangen in de kast en groot spiegel staan zodat ik gelijk ook kan poseren – selfie

Reply
mamasliefste 24/03/2018 - 20:40

Mooie voorbeelden en tips! Wij willen het washok opnieuw inrichten en dan in ieder geval de kledingkasten van de kinderen daarin plaatsen. Dat scheelt weer ruimte op hun kamer en is de gewassen kleding ook sneller opgeruimd! Win Win

Reply
Natalie (@latanie) 25/03/2018 - 18:00

Mooie voorbeelden! Ik heb helaas geen ingebouwde kast, maar lijkt me wel prijzig. Maar toch win je er best wat plaats mee!

Reply
susanzielhuis 26/03/2018 - 10:00

Ben er zelf vet blij mee! Man een kant van de kamer, die van mij aan de andere kant. Ruimte voor alle textiel in huis – van kleding tot aan theedoeken – en alles stofvrij en geordend. Hemel!

Reply

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: