Home Styling & Shopping 10 x Werkplek inspiratie voor thuis en op kantoor

10 x Werkplek inspiratie voor thuis en op kantoor

by InteriorQueen

Het maak niet uit of je nu op een groot kantoor werkt, aan je eigen keukentafel, op zolder of gewoon in die gezellige koffiebar. Je werkplek moet gewoon een fijne plek zijn waar je goede focus kunt houden en volledig geïnspireerd wordt. Om de ideale kantoorruimte te creëren vertellen wij je alles over onze favoriete benodigdheden.

4 belangrijke essentials voor op kantoor:

Een goede bureaustoel

Om goed te kunnen werken, helemaal als je net als ons veel achter je computer zit, is een goede stoel absoluut van belang. Je kunt voor een standaard bureaustoel gaan op wielen of een mooie designklassieker zoals de Eames Chair. Die laatste is onze favoriet. Jammer genoeg zijn deze designer chairs niet heel erg ergonomisch dus hebben wij nette stoelen van de Ikea die verstelbaar zijn op zowel zitvlak als de rug. Maar die van Eames is wel echt een plaatje natuurlijk! Dus mochten we uiteindelijk toch voor die gaan, dan moeten we gewoon veel afwisselen door wat vaker achter ons bureau weg te komen en even een wandeling te maken of gezellige foto’s te schieten.

Goede verlichting

Wij houden van werken in een lichte ruimte, maar met de donkere dagen is dat soms erg lastig. Een goede werkplek heeft daarom goede verlichting. Met name voor ons wanneer we met fotografie bezig zijn is daglicht echt essentieel. Daar gebruiken wij dan ook speciale daglichtlampen voor. Daarnaast moet je kijken waar je zelf van houdt. Ben je meer van de warmere verlichting of juist wat kouder? Zorg in elk geval voor voldoende verlichting op kantoor. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat met name in de winterperiode, mensen sneller een depressie oplopen wanneer er niet voldoende licht beschikbaar is.

Bureau

Kies je voor de eettafel? Of liever een goed bureau die je bijvoorbeeld in een aparte kamer zet of tegen een muurtje in de woonkamer? Wij werken zelf het liefst aan een bureau, maar soms is het ook heerlijk om met zijn allen aan een lange tafel te sparren. Bureaus zijn er in elk geval in diverse soorten en maten. Van een klein recht bureau, tot een klassieke u-vorm. Er uiteraard zijn er ook verstelbare bureaus op de markt. Houdt er in elk geval rekening mee dat de bureaustoel goed onder de tafel past en dat je werkplek op een goede hoogte staat.

 

Planten

Planten staan niet alleen ontzettend gezellig. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het gebruik van planten op kantoor stress verlagend werken en concentratie verhogend. Daarnaast zorgt het voor minder depressieve gevoelens en gaat het ziekteverzuim van je werknemers omlaag. Bloemen maken namelijk ontzettend gelukkig. Zeg nou zelf, dat staat toch een stuk gezelliger en welkomer?! De Anthurium is een bijvoorbeeld een prachtige!

10 x Werkplek inspiratie voor thuis en op kantoor

Van deze kantoren en werkplekken worden wij persoonlijk heel erg gelukkig, wat is jouw favoriete plek om te werken en heb je wel eens gedacht aan bijzonder plafond?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

4 comments

Lien 30/09/2017 - 15:39

Waauw! Daar zitten keimooie bureau ideetjes tussrn!

Reply
Nicole Orriëns 24/10/2017 - 13:04

Een goede bureaustoel heb ik helaas nog niet. Ik zit nu te werken op een keukenstoel die in mijn kantoortje staat.

Reply
InteriorQueen 24/10/2017 - 22:45

Niet heeeeeel erg goed voor je ruggetje natuurlijk 🙁

Reply
Inspiratie voor een kantoor - Mrs Mama 19/11/2017 - 18:55

[…] ons nieuwe thuiskantoor moet plek zijn voor mijn man en mij en het liefst ook nog een plekje voor een gast. Op dit moment […]

Reply

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: