Home Tuininspiratie Zo doe je dat : tuinhuis pimpen tot speelparadijs

Zo doe je dat : tuinhuis pimpen tot speelparadijs

by InteriorQueen

Ook al komen de winterse temperaturen er weer aan, ook in de winter kun je genoeg werkzaamheden in de tuin verrichten of een leuk tuinfeest organiseren. Na de eerste stap (puinruimen) is het tijd om je saaie tuinhuis wat nieuw leven in te blazen zodat ook de kinderen dit najaar heerlijk in de tuin kunnen spelen. Ik help je op weg met wat tips en inspiratie beelden!

Tuinhuis pimpen voor de winter

Tuinhuisjes zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan een schuurtje met een overkapping eraan vast, een omgekeerd tuinhuisje of tuinhuisjes met 8 hoeken. Je kunt tuinhuizen bestellen in allerlei maten en gemaakt van diverse soorten materialen. Je kunt ook een stoere mancave maken van je tuinhuis of een winterse speelplek voor de kinderen. Misschien heb je wel een overkapping en wil je wel graag een loungeplek in je tuinhuis creëren. De ideeën zijn eindeloos! Heb je al een tuinhuisje en wil je graag je tuinhuis pimpen? In dit blog geef je wat tips wanneer je zelf aan de slag wilt gaan met het beitsen van je tuinhuisje en ik laat je wat inspiratie beelden zien. Have fun!

BENODIGDHEDEN

  • Een saaie schuur.
  • Schuurpapier en/of een schuurspons.
  • Buitenbeits voor gevelbetimmering dekkend
  • 2x kwast universeel plat 50.
  • Beitsroller.
  • Behanglijm.
  • Verfbak met inzetbak (scheelt weer een nieuwe kopen voor de volgende klus)
  • Behang naar keuze
  • Multiplex plaat.
  • Spijkers.Stap 2 van mijn tuin make-over: mijn tuinhuisje pimpen!

bron foto: interiorjunkie.com

STAP 1: Ontvetten, schuren, schilderen

Voor je begint met schilderen, schuur en ontvet je eerst het tuinhuis. Dit doe je met een schuursponsje of schuurpapier. Je hoeft niet krachtig te schuren, gewoon lichtjes. Daarna kun je starten met de grootste klus: beitsen! Dit doe je in de eigen gewenste kleur. Beits droogt in ongeveer vier uur tijd, maar wanneer je beitst in deze tijd van het jaar, zou je eventueel ook elke laag een dag kunnen laten drogen.

Heb je ramen in je tuinhuis? Ook de kozijnen kun je beitsen. Plak vooraf de ramen af met bijvoorbeeld een stuk vuilniszak en tape om klodders verf op je ramen te voorkomen. Qua beitsen raad ik je aan om in elk geval twee lagen te gebruiken op je tuinhuis.

STAP 2: Platen behangen en bevestigen

Zit je tuinhuis bomvol zooi? Dan kun je wat multiplex platen halen en deze behangen. Wanneer je de plassen hebt behangen, bevestig je deze achter de ramen met wat spijkers. Let op: vergeet niet om de ramen vooraf even te lappen ;).

De juiste maat multiplex platen kun je laten voor zagen bij de bouwmarkt, meet de ramen vooraf op. Je kunt ook zelf een grote multiplex plaat halen en zelf zagen uiteraard. Behangen met een leuk printje zorgt ervoor dat je de zooi aan de binnenkant van je tuinhuis niet ziet én het geeft een uniek effect aan je tuinhuisje.

3 toffe manieren om een tuinhuis om te toveren tot playhouse

En zet er dan meteen een mooi kledingrek in met bijvoorbeeld verkleedkleding, mooie jurken en rokken. Je kunt een schuurtje ook gebruiken voor opslag van bijvoorbeeld winterjassen.

A Playhouse Decorated for Christmas 19

Hoe geweldig is dit tuinhuisje voor kids?! bron: www.crateandbarrel.com

Kijk nou hoe leuk! Een tuinhuis omgetoverd tot limonade en ijskraam! bron: winterdaisy.com

Of maak er een groente en fruit kraam van! bron: www.homestolove.com.au/

Genoeg leuke ideeën dus! Veel klus plezier!

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: