Home Wooninspiratie Voordelen van een waterontharder want kalkaanslag is een bitch!

Voordelen van een waterontharder want kalkaanslag is een bitch!

by InteriorQueen

In het Noorden van het land is hardheid van het water behoorlijk hoog, rest van het land ook, maar ik schrijf even vanuit eigen ervaring en wij wonen in het Noorden. Hard water zorgt voor kalkaanslag en kalkaanslag is echt een bitch! Zo werd ik door een vriendin getipt om een waterontharder aan te schaffen en ben daarom op zoek gegaan naar allerlei voordelen van waterontharders. In dit artikel lees je precies wat de voordelen van een waterontharder zijn: 

bron foto kalk kraan

Wat is hard water en hoe hard is mijn water?

Hard water is water wat veel calcium en magnesium bevat. Het grootste nadeel van hard water is dat het voor ontzettend veel kalkaanslag zorgt en jou behoorlijk veel ergernis tijdens het poetsen. Wat ik zelf altijd doe, is na het douchen alles droogmaken, met name onze glazen douchewand. Dat scheelt al behoorlijk wat werk. Naast de ellendig kalkaanslag is het drinkwater dus ook harder en vind ik dit minder veilig voor onze dochter. Denk bijvoorbeeld aan een zeer hoog ijzer gehalte in het water. Daarom willen wij ons gaan verdiepen in een healthy water filter om zo toch veiliger drinkwater te kunnen bieden aan onze dochter. Je sluit hem namelijk simpel aan op de kraan in je keuken.

Mocht je benieuwd zijn of jouw regio wordt geteisterd door hard water? Kijk dan even op deze lijst waar de waterhardheden in Nederland op vermeld staan. Bij Groningen/ Haren zie je bijvoorbeeld 7.70 staan en de hardheid in Veendam is 12.50. Ga je richting Zoetermeer dan is de minimale waterhardheid alweer wat lager, 4,98…

Laten we overgaan naar de voordelen!

Voordelen van een waterontharder

 1. Als ik ergens een hekel aan heb dan is het kalkaanslag. Met een waterontharder heb je geen last meer van kalkaanslag op sanitair en (keramische) kranen. Scheelt je een hoop ellende met schoonmaken omdat het het vuil zich niet meer aan het kak kan hechten.
 2. De reeds bestaande kalkaanslag die is opgebouwd verdwijnt door de waterontharder.
 3. Je bespaart vaatwasmiddel. Je hebt namelijk nauwelijks nog zout en glansspoelmiddel nodig. Kalkaanslag op bestek, glaswerk en servies verdwijnen ook!
 4. Je bespaart op de energierekening. Met een waterontharder voorkom je kalkaanslag op de verwarmingselementen. Kalk zet af op het verwarmingselement en werkt isolerend. Waardoor er rendement verlies is.
 5. Je voorkomt/vermindert veel huidproblemen. Wist je dat hard water de huid ontvet? Hierdoor kan huidirritatie opspelen. Het installeren van een waterontharder kan eczeem, winterhanden en een droge huid verlichten.
 6. Ook krijg je een heerlijke zachte huid en haar na het nemen van een bad of douche. Je hoeft ook veel minder shampoo, crèmespoeling, bodylotion en handcrème te gebruiken.
 7. De PH waarde blijft hetzelfde.
 8. Geen vage (kalk) strepen meer op je ramen dankzij zachter water.
 9. Je hebt veel minder schoonmaakmiddelen nodig. Zeep en schoonmaakmiddelen werken beter in zacht water. En Antikal is ook een product wat je dankzij de waterontharder niet meer hoeft aan te schaffen.
 10. Langere levensduur en minder storingen aan je CV ketel, boiler, geiser, wasmachine, stoomstrijkijzer, vaatwasser, stoomoven, koffiezetapparaat en waterkoker etc. etc.
 11. Je hoeft veel minder wasmiddel en wasverzachter te gebruiken. Kleding, handdoeken en ander textiel gaan langer mee en blijven veel mooier van kleur. Ook slijt het minder snel en wordt het zonder wasverzachter toch zacht.
 12. De smaak van het water, dus ook van de koffie, thee en limonade wordt als lekkerder ervaren.
 13. Maar ook de auto of ramen wassen is een stuk prettiger.
 14. Een investering in een waterontharder is een milieuvriendelijke investering. Door de vermindering van het gebruik in schoonmaakmiddelen en vermindering van het energieverbruik leef je milieu vriendelijker.

Hebben jullie last van veel kalkaanslag in huis? Dan kan een waterontharder absoluut uitkomst bieden. Succes!

13 voordelen van een waterontharder want kalkaanslag is een bitch | interiorqueen.nl pinterest

 

 

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: