Home Wooninspiratie De verstelbare barkruk: zo kies je de juiste

De verstelbare barkruk: zo kies je de juiste

by InteriorQueen

Natuurlijk heeft je huis een leuke ruimte en natuurlijk hou je ervan mensen over de vloer te hebben. Natuurlijk wil je dat iedereen gelukkig is, zittend in een gezellige feestruimte. Dus laat je barkrukspel maar beginnen. Ik geef je hulp bij het uitzoeken van de juiste, verstelbare krukken bij jouw woning of onderneming. 

Eerst op het barkrukmenu: slimme keuzes

Bij het kiezen van een kruk, is comfort net zo belangrijk als de stijl. Op een barkruk zit je hoger, maar je bent er om te ontspannen… Dus de demping, de stoelvorm en het stoelontwerp zijn allemaal van belang, net als de positie van een grote voetsteun of voetbeugel. Een metalen plaat op een houten voetsteun is ook ideaal om slijtage aan de verstelbare kruk te voorkomen.

Een andere overweging die je kunt maken bij het uitzoeken van een verstelbare barkruk: zwenken, of niet zwenken? Denk aan een druk feest, waarbij iedereen naar links en rechts draait om met elkaar te praten: een soepel draaibare kruk is misschien een goed idee…

Pinterest De verstelbare barkruk: zo kies je de juiste interiorqueen.nl woonblog interieur kruk

Vormkeuzes bij een verstelbare barkruk

Vorm keuzes zijn er bij verstelbare krukken ook in overvloed. Sommige mensen geven de voorkeur aan het uiterlijk en het gevoel van een klassieke, retro, afgeronde stoel, terwijl anderen de stevigheid van een vierkant of een rechthoek als voorkeur lijken te hebben. Heb je een super comfortabele, gebogen, gevoerde zitstijl overwogen? Rugloze, gevleugelde of gewoon de traditionele stoel misschien? Hoe zit het met de zeer bijgewerkte, low-profile gebogen stoelen die zijn gemaakt van prachtig gepolijst hout of acryl?

Het is leuk om opties te hebben, toch? Welke combinatie van functies je ook kiest, je bent op weg om een ​​vriendelijke bestemmingsplek te creëren waar iedereen samen kan komen en kan genieten. Bij het aanschaffen van verstelbare barkrukken begin je met het maken van een plan dat rekening houdt met grootte, positionering, stijl. Kies in elk geval altijd voor een kruk die in hoogte verstelbaar is. Zo kan iedereen goed zitten.

Hoeveel (in hoogte verstelbare) bar- of counterkrukken heb je nodig?

De ideale afstand heeft een bepaalde maatstaaf: het gebruikelijke is om ongeveer 25 tot en met 31 inch spanwijdte tussen het midden van de eerste verstelbare kruk tot het midden van de volgende kruk te hebben.

Gebruik deze eenvoudige meting om te beslissen hoeveel barkrukken je moet bestellen, maar houdt er zeker rekening mee om een paar extra krukken aan te schaffen. Wel zo handig wanneer je onverhoopt toch meer gasten krijgt dan in eerste instantie was berekend. Zo kan iedereen alsnog plaatsnemen aan de bar. Vaak zijn verstelbare krukken ook wel aan te schaffen in setjes van twee.

De verstelbare barkruk geeft in elk geval meteen een soort party sfeer af in een woning en bespaart enorm in ruimte. Feestje voorbij? Dan maak je de in hoogte verstelbare krukken klein en zet je ze droog weg in de schuur. De verstelbare barkruk is bijvoorbeeld ook erg gaaf om in een mancave te plaatsen.

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: