Home Wooninspiratie Zo creëer je sfeer en gezelligheid tijdens de donkere dagen!

Zo creëer je sfeer en gezelligheid tijdens de donkere dagen!

by InteriorQueen

The most wonderfull time of the year is weer aangebroken en daarmee ook weer korte en donkere dagen. In dit artikel geef ik je daarom een aantal handige tips om meer sfeer en gezelligheid tijdens de donkere dagen te creëren.

Je huis klaar maken voor de winter is niet heel erg spannend. Maar echt gezelligheid creëren kan soms een opgave zijn. Sinds wij verhuist zijn naar ons nieuwe appartement vind ik het bijvoorbeeld jammer dat we onze open haard niet meer hebben. Een haard geeft namelijk instant sfeer aan een woning en die wakkerende vlammetjes werken op de een of andere manier hypnotiserend haha!

Sfeermaker: Een haard maakt van een huis een thuis

Ons nieuwe appartement is nieuwbouw, dus toen we in de woning trokken was alles spik en span nieuw. Erg fijn, maar ook heel klinisch. Het miste echt onze eigen touch en gezelligheid. Omdat we onze oude houtkachel niet konden meenemen naar dit nieuwe appartement zijn we daarom de opties aan het bekijken voor een elektrische sierkachel. Het brengt gewoon net even wat meer sfeer in huis. Is toch genieten om naar die vlammetjes te kijken? Mijn schoonouders hebben bijvoorbeeld een elektrische inbouw haard in hun woning en ik vind het toch wel iets hebben. Mooi schapenvachtje ervoor, wijntje erbij en laat de gezelligheid maar beginnen.

Gezelligheid in huis: (geur)kaarsen en spelletjes!

In de wintermaanden spelen we ontzettend veel spelletjes. De ene keer op de xbox, de andere keer bordspellen. Met vrienden, borrels, lekkere hapjes en kaarsen op tafel. Vooral geurkaarsen met winterse, kruidige geuren geven meteen een gezellige feeling. Daarnaast houden we binnen het gezin lekker veel film avonden, lezen een boek of zitten gewoon gezellig op de bank met een dekentje en een kop thee te kletsen. Dromen over nieuwe doelen en hoe we het nieuwe jaar weer de betere versie van onszelf willen worden.

Sfeermaker: Planten en bloemen

Ik ben echt een plantlady en ben dol op planten en bloemen. Zowel in de zomer als tijdens de donkere dagen koop ik iedere week heen seizoensbosje bij de bloemist. Lijkt wat op Bloomon, alleen 3x goedkoper. Ik ben natuurlijk wel een Hollander he! Vaak koop ik er nog wat losse bloemen bij omdat ik anders de vaas te leeg vind, maar verse bloemen vind ik echt sfeer en gezelligheid brengen.

En dan natuurlijk nog de kerstboom. Die hoort bij de donkere dagen en brengt standaard sfeer en gezelligheid tijdens de donkere dagen. Wat zijn voor jou ultieme sfeermakers in de winter?

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: