Home Wooninspiratie 9 manieren om de ultieme man cave te creëren

9 manieren om de ultieme man cave te creëren

by InteriorQueen

Een man heeft zijn eigen plekje nodig om te kunnen nadenken, relaxen of een drankje of vier te kunnen drinken. Vroeger hadden de mannen een letterlijke grot, maar inmiddels zijn deze omgeruild voor een luxe man cave. Hoe je de ultieme man cave creëert? Ik geef je een aantal tips:

1. Vind de juiste balans

Ga op zoek naar de juiste balans, de kamer wordt namelijk voor meerdere doeleinden gebruikt. Dus als je een pooltafel, airhockey en tafelvoetbal tafel wilt neerzetten, dan kan dat wel, maar het zal de kamer overheersen. Tenzij je echt een enorme ruimte hebt natuurlijk, maar vaak is het een slaapkamer of een garage die wordt omgetoverd in een man cave. Balans is dus het keywoord.

2. In een man cave is neon geoorloofd 

Ik vind neon persoonlijk verschrikkelijk en het is daarnaast ook in het algemeen niet echt een geaccepteerd soort licht. Vaak worden hier stripclubs en bars mee geassocieerd, maar in een man cave werkt het op de een of andere manier. Ga dus vooral je gang met fluorescerende materialen.

3. Toon de liefde voor je sportclub

Hier in huis wordt de man onderdrukt in zijn liefde voor sport. Nou ja onderdrukt… Ik ben zelf voetbal fanaat, en we supporten dezelfde club, maar indien er een aflevering VTWonen op match day is, dan prefereer ik stiekem toch VTWonen. In ons interieur zul je ook geen voetbal of sport gerelateerde reclame dingen vinden. In een man cave kun je hier natuurlijk helemaal in los gaan. Hoppa FC Groningen vlag hier, een mok daar. Fijne match day!

4. Blijf lekker bij jezelf

Hou het vooral lekker zoals jij wilt. Ben je van de ingelijste foto’s van je favo sporthelden, dan kun je dat doen, ben je ingetogener en is dit niet jouw ding. Vooral niet doen. Het is tenslotte jouw man cave.

6. Grens een man cave aan je garage voor extra effect

Bijna altijd zit een ‘man cave’ op zolder of in de garage. Dat betekent soms dat je je garage of zolder moet ombouwen tot een stijlvolle plek, Houtvakman.nl kan je daarbij helpen. Maar als je het geluk hebt dat je de man cave aan je garage kunt laten grenzen, dan zeg ik doen! Kun je namelijk vanuit je man cave je spetterende auto nog eens bewonderen. 

7. In een man cave mag je uitpakken

Speelt geld geen rol in het bouwen van je man cave? Pak dan vooral lekker uit. Neem een mega grote tv, omdat het kan of een bowlingbaan. Doe eens gek. Het is jouw man cave.

8. Bioscoopschermen werken het beste als ze verborgen zijn

Probeer je enorme scherm zo goed mogelijk te verdoezelen. Je wilt namelijk niet dat hij de hele ruimte opslokt. Een mooi alternatief is dan een witte muur en een beamer. oke, oke en een sfeerhaard natuurlijk!

9. Kies een stijl en hou je hier aan

Aangezien je man cave maar één kamer is, wil je dat het samenhangend is. Dat betekent dat je niet te veel verschillende soorten hout moet gaan gebruiken. De uitstraling moet goed zijn en heel duidelijk die van jou. Kies daarom bijvoorbeeld voor eiken. Je kunt eiken planken online bestellen bij HOUTvakman.nl en daar je muur of muren mee bekleden. Krijg je zo’n mooie oude warme en klassieke look van. Of deze oude eiken planken (wagondelen) bij HOUTvakman om een stijlvol bureau mee te maken. Eiken wagondelen zijn oude planken die tientallen jaren in weer en wind hebben gestaan om zo een oude look te krijgen. Poker tafeltje erbij, barretje met een heineken tapje. Je man cave is ready!

 

You may also like

13 comments

Jamey 27/12/2017 - 09:08

Bij mijn man moest en zouden er allemaal Hue lampen in komen. Het liefst die ook van kleur kunnen veranderen Haha

Reply
InteriorQueen 27/12/2017 - 09:57

Oh vreselijk haha! Geeft zo’n hoerenkeet idee hahaha!

Reply
Nicole Orriëns 27/12/2017 - 09:49

Ik vind het altijd zo’n grappige naam: man cave. Het klinkt zo holbewonerig.

Reply
Aniek 27/12/2017 - 13:03

Dat interieur op de eerste foto vind ik zelf ook nog wel mooi. Hoeft niet verbannen te worden naar de man cave 🙂

Reply
kvdhelder 27/12/2017 - 13:19

Wij hebben al een soort mancave. Super minimalistisch en zonder prullen. Het lijkt me zo ongezellig als hij zijn eigen kamer heeft. Dan zie ik hem nooit meer ?

Reply
InteriorQueen 27/12/2017 - 13:53

Die van mij zit gewoon naast mij in de woonkamer haha. Bureautjes naast elkaar, hij gamen, ik tikken! :p

Reply
kvdhelder 27/12/2017 - 13:56

Zo kan het ook! Haha!

Reply
Mirjam 27/12/2017 - 20:19

Hier geen man cave in huis, al zijn ze vaak wel echt heel cool. Misschien een idee voor een woman cave..? haha
Nee, we blijven wel gezellig samen in de woonkamer 😉

Reply
susanzielhuis 27/12/2017 - 21:02

Goeie tips wel! Project babykamer is afgerond dus we gaan nu naar project fitness-/werkzolder. De ene helft voor man, andere helft voor mij. Die wagononderdelen klinken wel leuk! Bowlingbaan haat helaas niet passen, haha…

Reply
InteriorQueen 27/12/2017 - 21:45

Niet eens? Flauw wel ?

Reply
Eke 27/12/2017 - 21:42

Toffe tips! Ik geloof dat ik mijn man het meest blij zou maken met een man cave in de vorm van een klusschuur waar ie lekker kan houtbewerken enzo.

Reply
Rory 28/12/2017 - 09:39

Oeps, geen man cave hier. Wel een kantoor (was eerste studeerkamer) voor zijn thuiswerk ochtend. Ik word altijd verbannen naar de eettafel. Mag er ook een woman cave komen? Of is dat ons hele huis? hahaha.

Reply
InteriorQueen 28/12/2017 - 11:53

Een woman cave vind ik stiekem best wel een hele goede, maar is dat niet al onze walk in closet met make-up tafel? Hahahaha

Reply

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: