Home binnenkijken Zo laat je een donkere badkamer lichter lijken

Zo laat je een donkere badkamer lichter lijken

by InteriorQueen

Een donkere badkamer kan erg sfeervol zijn, maar is in veel gevallen niet handig. Wanneer je make-up aanbrengt of je wenkbrauwen epileert, is goed zicht nou eenmaal erg belangrijk. Bovendien oogt een donkere ruimte ook direct een stuk kleiner. Kortom: er zijn genoeg redenen om jouw donkere badkamer wat lichter te maken!

Maak optimaal gebruik van daglicht 

Om te beginnen speelt daglicht een belangrijke rol. Wanneer er een raam aanwezig is in de badkamer, moet je het optimaal benutten. Gebruik raamdecoratie waarmee je privacy kunt creëren zonder al het daglicht te verliezen. Semi transparante rolgordijnen of vochtbestendige jaloezieën zijn hier ideaal voor.

Het huurhuis verbouwen! 11 tips voor een Luxe badkamer spiegel met verlichting badkamer

Zorg voor goede verlichting

Maak een goed lichtplan voor de badkamer. Voeg zowel algemene verlichting als sfeer- en accentverlichting toe. Ook indirecte verlichting (lampen die bijvoorbeeld op de muur gericht zijn) laat de ruimte een stuk frisser ogen. Voor het aanbrengen van je make-up kun je het beste heldere LED verlichting gebruiken. Koop hiervoor een badkamerspiegel met verlichting.

Kies een licht kleurenpalet

Gebruik lichte kleuren als basis voor de badkamer. Wit zorgt voor het grootste effect. Als je toch nog wat sfeer wilt toevoegen, kun je de witte muren en badkamermeubels combineren met een donkere vloer. Grijstinten of andere neutrale kleuren zijn hier erg geschikt voor. Wil je ook zwart toevoegen? Richt je dan vooral op de accessoires en de details.

Hang een grote spiegel op

Een spiegel weerkaatst het licht en maakt de ruimte optisch wat groter. Het mag daarom niet ontbreken in een donkere badkamer! Als je slim gebruik wilt maken van de beschikbare ruimte, kun je een spiegelkast badkamer aanschaffen. Een spiegelkast neemt erg weinig ruimte in beslag, maar is toch erg praktisch. Door de opgebouwde spiegel oogt het bovendien niet te ‘zwaar’.

Ga voor een glazen douchewand

Kies altijd voor een doorzichtige douchedeur of glazen douchewand. Een massief muurtje houdt het licht tegen en laat de badkamer kleiner lijken. Als je toch liever wat meer privacy hebt in de douche, kun je speciale folie of douche stickers op de glazen wand plakken. Kies voor semi transparant folie dat nog wel licht doorlaat.

Laat een lichtkoepel plaatsen

Heeft jouw badkamer een plat dak? Dan is het de moeite waard om een lichtkoepel, lichttunnel of een platdakraam te laten plaatsen. Hiermee creëer je een zee van licht in de badkamer. Er zijn varianten verkrijgbaar met matglas of melkglas. Hier kun je dus niet doorheen kijken, maar het laat wel voldoende daglicht door.

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: