Home Styling & Shopping Een nieuwe douchewand uitzoeken

Een nieuwe douchewand uitzoeken

by InteriorQueen

Douchewanden zijn verkrijgbaar in zoveel ontwerpen en maten, dat je er geen probleem mee zult hebben om er een te vinden die perfect bij jouw badkamer past. Soms ook wel douchecabines genoemd, kan een douchewand bijna overal in jouw badkamer worden geplaatst, als het sanitair dit toelaat.

De hoek is de meest gebruikelijke positie voor een douchewand, maar je kunt er een tussen twee muren plaatsen om ruimte te besparen. Het kiezen van de juiste behuizing is niet zo eenvoudig als je misschien denkt, daarom hebben we deze blog gemaakt om je in de goede richting te wijzen.

douchewand luxe badkamer met planten kalkvrij interiorqueen cassandra pater-bosman

Waarom een douchewand kopen?

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen voor welk type badkamer jouw douchewand zal zijn. Is het bijvoorbeeld voor een en-suite badkamer of een grote familie badkamer?

In een drukke familie badkamer moet de douchewand bestand zijn tegen dagelijkse stoten, dus het is de moeite waard om dat beetje extra te betalen om kwaliteit en duurzaamheid te garanderen. Als het voor een kleine badkamer is, moet je de focus leggen op ruimtebesparende ontwerpen.

Er zijn veel redenen waarom je een douchewand voor de badkamer zou moeten kopen, de belangrijkste is dat het een stijlvolle en praktische douche-oplossing biedt in vergelijking met een bad. Met een douchewand stap je gemakkelijk in en uit en er zijn veel ontwerpen beschikbaar voor elke badkamer. Een douchewand is ook ideaal ter vervanging van een bad dat nooit echt wordt gebruikt.

Hoe kies je een douchewand? Wat moet je overwegen?

Voordat je een douchewand koopt, moet je eerst aan verschillende dingen denken. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met de beschikbare ruimte en beslissen welk type douchewand je wilt, zoals een inloopdouche of een gewone douchecabine.

Is de douchewand voor een en-suite badkamer of de grote familie badkamer?

Dit kan van invloed zijn op het type behuizing dat geschikt is voor jouw vereisten. Met een zorgvuldige planning is het mogelijk om een ​​douchecabine in een kleine ruimte te installeren, wat kan helpen om de grote badkamer vrij te maken om de ochtendspits te verlichten. Houd rekening met de beschikbare ruimte en de hoogte van de kamer. Draai- of tweevoudige douchedeuren zijn ideaal om in een compacte ruimte, zoals tussen twee muren, te passen.

Waar wordt de douchewand gemonteerd?

Komt het in de hoek of in een aparte afgesloten ruimte? Dit heeft gevolgen voor het type douchebak en behuizing dat je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld een douche centraal tegen de muur wilt plaatsen, heb je een d-shape douchewand nodig.

Let niet alleen op het type douchewand, maar let ook op de kleinere details, zoals:

  • Het is een goed idee om een ​​overkapping te kiezen met wielen met snelsluiting (die te vinden zijn op verschuifbare en dubbelgevouwen douchedeuren), omdat ze het schoonmaken van je douchewand een stuk eenvoudiger maken.
  • Denk aan de glasdikte en of het glas een gemakkelijk te reinigen beschermlaag heeft.
  • Magnetische zelfsluitende afdichtingen op deuren zijn belangrijk om een ​​perfecte pasvorm te garanderen en lekkage te voorkomen.
  • Verborgen afdekkappen en strips verbergen bevestigingen voor een naadloze afwerking
  • Schuif- en vouwdeuren hebben rollen van hoge kwaliteit nodig om een ​​lange levensduur en een soepele schuifwerking te garanderen. Vermijd deuren met kunststof rollen, omdat deze vaak moeten worden vervangen.
  • Wandprofielen en frames zijn verkrijgbaar in chroom, wit en zwart, zodat je een op elkaar afgestemd schema kunt creëren.

succes!

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: