Home Wooninspiratie Hor voor een dakraam? Waarom niet?

Hor voor een dakraam? Waarom niet?

by InteriorQueen

Velen van ons hebben op zolder een of meerdere dakramen. Deze laten dan ook lekker veel licht en lucht door. Maar je wilt natuurlijk ook wel in de zomerdag, of gewoon wanneer het lekker weer is, je raam open kunnen doen zonder dat er allemaal ongedierte naar binnen vliegt. 

Als dit voor jou als muziek in de oren klinkt, dan kan het goed zijn dat je je afvraagt of het wel mogelijk is om een hor voor je dakraam te plaatsen. Het is niet alleen mogelijk, maar er zitten zelfs grandioze voordelen aan. Hieronder hebben we dan ook een aantal voordelen aan de combinatie tussen dakraam en hor!

hor voor een dakraam

Veel licht, veel lucht

Het hebben van een hor dakraam is natuurlijk hartstikke lekker. De handige, vaak gemakkelijk open kiepende ramen zijn dan ook een gemak voor iedere zolder. Vooral als je de keuze hebt gemaakt om van deze zolder een werk- of slaapkamer te maken is een hor niet weg te denken. 

Een goede dakraam hor is namelijk de perfecte oplossing om ongedierte zoals muggen, vliegen en andere beestjes buiten de deur te houden, zelfs tot ’s avonds laat. Met het plaatsen van een hor bij je dakraam zorg je ervoor dat je niet veel licht binnenlaat, maar ook veel lucht!

Verschillende horren voor dakramen

Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat een dakraam een net wat ander soort kozijn heeft dan een normaal raam. Dit neemt dan ook met zich mee dat er verschillende soorten horren gebruikt worden op verschillende manieren. 

Een van de meest voorkomende horren die gepaard kunnen gaan met een dakraam zijn dan ook rolhorren. Deze veelzijdige horren worden bevestigd aan zowel de linker- als rechterkant van het kozijn, waar het gaas tussen kan bewegen. Zo kun je gemakkelijk je raam open of dicht doen zonder te veel poespas. 

Voor iedere stijl

Ieder huis is natuurlijk anders, en ieder dakraam dat daarbij komt, is dan ook weer uniek in zijn soort. Zo kun je gaan voor een moderne uitstraling of juist liever een wat meer natuurlijk idee. 

Wat je woonvoorkeuren ook zijn, er is altijd wel een dakraam hor die past bij jouw huis. Gelukkig kun je ook veel verschillende tips en trucs vinden om jouw dakraam hor helemaal op te laten gaan in de rest van de ruimte. 

horren voor dakramen

Rol hor op maat

Het is natuurlijk erg belangrijk dat de rol hor die voor jouw dakraam komt te hangen ook daadwerkelijk past in het kozijn! Gelukkig kun je dan ook gemakkelijk jouw rol hor op maat laten maken. 

Een op maat gemaakte rol hor is namelijk altijd een gegarandeerde match met jouw raam. Zo heb je altijd de perfecte hor die past bij jouw dakraam en houd jij al het onnodige ongedierte gemakkelijk buiten de deur!

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: