Home Styling & Shopping In the mood for wood: wonen met hout op hout

In the mood for wood: wonen met hout op hout

by InteriorQueen

Aan de wand, meubels, op de vloer: waar je het ook toepast, hout geeft direct een flinke dosis extra sfeer in huis. Doseren is totaal niet nodig, want juist door het combineren van diverse houtsoorten wordt je huis nóg warmer.

Warme voeten, warm hart

Met een laminaat vloer met houtmotief creëer je heel eenvoudig een natuurlijke sfeer in huis. Dankzij de ruime keuze in het assortiment vandaag de dag is er altijd wel een vloer te vinden die bij jou en je woningstijl past. Zo zijn er laminaatvloeren met houtmotief en een voelbare houtstructuur, maar ook dessins met zeer glad leisteen. Het mooie van deze laminaatvloeren is dat ze nauwelijks van echt hout of steen te onderscheiden zijn. Zo is bijvoorbeeld de visgraat vloer ook in diverse kleuren houten te krijgen.

Woontip: Voor een vleugje extra warmte plaats je een mooi wollig vloerkleed om alles in evenwicht te krijgen en het warme karakter te versterken.

houten visgraatvloer laminaat

Hout in de slaapkamer: een warm nest

Materialen uit de natuur zijn door hun rustgevende uitstraling extra geschikt voor de slaapkamer. Voor een vleugje extra warmte: Hout op de muur, echt of doormiddel van een behang met printje. Combineer met een wollig schapenvacht en een lekkere sprei over het bed plus wat kussens in aarde tinten. Succes gegarandeerd.

woontip: Een ruime slaapkamer oogt knusser wanneer je kiest voor donkere muren en de laag-over-laag aanpak op het houten bed toepast. Hoe meer zachte toevoegingen, hoe beter.

In evenwicht

Het enige ‘gevaar’ van hout op hout is het blokhut effect. Om dit te voorkomen kun je met vlakken gaan werken. Doorbreek bijvoorbeeld een ruimte door het plaatsen van een kleed, een verhoogd podium, een zitkuil of een baan op de vloer die lijkt door te lopen vanuit de muur. Zo kan het hout alsnog terugkomen in stoelen, serviesgoed en tafel zonder dat dit meteen ’too much’ voelt.

woontip: Een groot huis heeft grote meubels nodig. Een aantal goed gekozen karakteristieke items geeft een ruimte een mooie basis. Variëren kun je vervolgens doen met accessoires.

houten ombouw radiator

houten ombouw radiator

De keuken houdt ook van hout

Van pollepel tot kommetje, van grenen tot walnoot en bamboe. In de keuken kun je het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Accessoires passend binnen deze woonsfeer vind je ook in het bos. Ga erop uit, verzamel takken en zet ze in een vaas ter decoratie.

Vondst uit de natuur

Maak van je badkamer een eyecatcher door een waskom van versteend hout te plaatsen. Die verstening ontstaat wanneer een boom of tak langdurig op de grond ligt en het resultaat is echt wonderbaarlijk mooi: keihard fossiel met prachtige kleurschakeringen. En lokaal is het anders dan normaal hout zoals wij dat normaliter kennen, het is perfect te combineren met houten items zoals spiegels, krukjes en andere accessoires.

versteend hout

versteend hout

Woontip: Dankzij een houten ombouw blijft een lelijke radiator uit het zicht, daarnaast geeft het meteen een warm gevoel aan een ruimte.

Onze redactie is nieuwsgierig, wat vind jij van de hout-op-hout woonstijl? Ben jij ook in the mood for wood of ben je meer van het moderne en strakke? Laat het ons weten in de reacties hieronder

Bron rechtenvrije afbeeldingen 

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: