Home Wooninspiratie Styling Do’s en don’ts in de woonkamer

Styling Do’s en don’ts in de woonkamer

by InteriorQueen

De woonkamer is misschien wel de belangrijkste kamer in huis als het gaat om decoratie. Het is de kamer waar je gasten en geliefden ontvangt. En het is waar gezinnen de neiging hebben om het grootste deel van hun tijd thuis samen door te brengen na de keuken.

Het verfraaien van jouw woonkamer moet jou en jouw gezin weerspiegelen. Laat je door niemand anders vertellen hoe je wel of niet moet decoreren. Het is jouw huis en het moet bij je passen. Er zijn enkele basisregels en de wiskunde van decoreren. Deze regels zijn als een leidraad om jou te helpen een ruimte te creëren die een lust voor het oog is.

Als je er zeker van wilt zijn dat je woonkamer er geweldig uitziet, moet je deze do’s en don’ts in de woonkamer eens bekijken.

Styling Do's en don'ts in de woonkamer

Belangrijkste woonkamer items

Je wilt wel je duurste of favoriete item uitkiezen en eromheen decoreren. Voor veel mensen is dat item misschien de bank. Koop dus de beste kwaliteit bank die je je kunt veroorloven. Een bank is een grote investering en je wilt dat deze lang meegaat. Onthoud dat een bank van gemiddelde kwaliteit minstens 10 jaar mee moet gaan, terwijl een high-end bank tot 25 jaar mee moet gaan.

Een van de minst belangrijke items om aan het begin van de woonkamer decoratie uit te zoeken, is de verfkleur. Verf is verkrijgbaar in duizenden kleuren en kan eenvoudig worden gewijzigd. In de meeste gevallen zou het een van de laatste dingen moeten zijn waarover je beslist.

Als een van de meest interessante kamers van het huis, moet je ook niet bang zijn om items met een hoger ticket te combineren met een paar lage. Er zijn veel geweldige manieren om te besparen op decor, en soms moet je uitgeven aan een bepaald huisdecor.

Kamerindeling

Om de een of andere vreemde reden is de plattegrond voor meubels om alle meubels tegen de muren te duwen. Als je van plan bent om elke avond dansfeesten te houden, doe dat dan zeker. Maar als je entertainend bent en een gesprek wilt aanmoedigen, trek dan de meubels weg van de muren en creëer intieme gespreksruimtes door bijvoorbeeld een kast met open vakken als room divider te gebruiken. Style wat vakken met mooie planten, kandelaren, foto’s en kussens en houdt de rest clean en leeg. 

Styling Do's en don'ts in de woonkamer

Accessoires voor je woonkamer

Vloerkleden, kussens en kunstwerken kunnen de toon van een ruimte bepalen. Is de kamer modern, eigentijds, is het voorzien van antiek of heeft het een thema? Is de kamer rijk aan patronen? Accessoires kunnen een statement maken.

Koop nooit een te klein vloerkleed

Als het om een ​​vloerkleed gaat, wil je niet dat het te klein is. Dit is de nr. 1 fout die mensen maken bij het inrichten van woonkamers. Zorg ervoor dat alle meubels op het vloerkleed passen. Idealiter zouden alle vier de poten van de grote stukken erop moeten zitten, maar als dit gewoon niet mogelijk is, zorg er dan voor dat ten minste de voorpoten op het tapijt passen (de achterpoten kunnen eraf zijn). Maar alle poten van kleinere stukken moeten waar mogelijk op het tapijt liggen.

Gebruik kussens weloverwogen. 

Ga niet overboord met sierkussens. Sierkussens zijn geweldige decoratieve accenten, maar gebruik er niet zoveel dat je ze allemaal van de bank moet halen voordat je gaat zitten. Kies er een paar die het meubelstuk en de algehele uitstraling van de kamer verbeteren. En wees niet bang om te investeren in een aantal hoogwaardige kussens. Ze zijn klein maar hebben een grote impact.

Wees niet bang om te decoreren met patronen. Patronen kunnen leven en karakter aan de ruimte toevoegen. De basisregel bij decoreren met patronen is dat als je meer dan één patroon gebruikt, dat prima is, maar gebruik niet meer dan drie patronen in een kamer. Meng de schaal met een grote, een middelgrote en een kleine (of een andere combinatie van de drie).

Styling Do's en don'ts in de woonkamer

Hang het kunstwerk niet te hoog. 

Mensen hebben de neiging om kunst dichter bij het plafond te hangen dan zou moeten. Dit geldt voor elke kamer in huis. Hang kunstwerken op ooghoogte. Uiteraard verschilt dit van persoon tot persoon, dus gebruik jouw oordeel. Het is beter om de fout te maken door het lager te hangen in plaats van hoger.

Kamerverlichting

Overweeg een mix van overhead-, sfeer- en taakverlichting. Gebruik tafellampen, staande lampen, schansen of wat je maar wilt. Zorg er wel voor dat je een mix gebruikt. Het zorgt voor meer licht en zorgt ervoor dat de kamer en iedereen er beter uitziet. En vergeet het belang van dimmer schakelaars niet. Elke lamp in een woonkamer zou een dimmer moeten hebben.

 

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: