Home Wooninspiratie 5 x je slaapkamer herfstklaar maken!

5 x je slaapkamer herfstklaar maken!

by InteriorQueen

Het koude herfstweer is weer in volle glorie aan de gang en dat betekent dat de tuinkussens weer worden opgeborgen en het tijd is om het binnenshuis extra gezellig te maken. Woonkamers worden ten overvloede aangepakt, maar de slaapkamer wordt altijd vergeten. Jammer wel, want daar breng je toch best wat uurtjes door. Lees in dit artikel hoe je je slaapkamer herfstklaar kunt maken met een paar simpele trucjes.

Een vloerkleed voor stijl en comfort

Of je nu tegels, pvc, laminaat of hout op de vloer hebt liggen, een mooi vloerkleed doet altijd wonderen! Ook op een slaapkamer! Kies dit najaar voor mooie ronde vloerkleden. Een rond vloerkleed van jute voor een stoer effect of een gebreid vloerkleed voor een zachte en warme uitstraling. Match de kleur van je vloerkleed met de accessoires in je slaapkamer. Voor een echte klassieke herfst en winterlook op de slaapkamer kun je natuurlijk ook een (namaak) dierenvel neerleggen.

Kussens, dekens en meer warme accessoires

Maak je slaapkamer instant gezelliger met een mooie gebreide sprei, wat plaids, dekentjes en veel, heel veel kussens. Wil je meegaan met de trend kleuren van dit najaar? Kies dan voor mandarijn rood, roestbruin, okergeel of donkergroen. Laat het buiten maar lekker grauw en grijs zijn, jouw slaapkamer straalt dit najaar met deze kleuren! En die dekentjes kun je natuurlijk ook makkelijk verplaatsen naar de woonkamer wanneer je een lekkere binge-sessie houdt met Netflix en warme chocomelk.

Maak je slaapkamer herfstklaar met warme (sfeer)verlichting

Wanneer het buiten koud en grijs is, wil je binnen zoveel mogelijk warmte uitstralen. Een centrale en fel schijnende slaapkamer is essentieel wanneer je je omkleed of schone was in de kasten legt. Maar zo’n lamp brengt weinig sfeer. Wil je meer sfeerverlichting in de slaapkamer plaatsen, kies dan voor warm gelig licht in de vorm van nachtlampjes of een mooie staande lamp.

Echt herfst beddengoed

Vrijwel iedere bed-specialist komt wel met nieuwe dessins zodra het nieuwe seizoen begint. Dus ook in het najaar verschijnen er prachtige kleuren beddengoed om je slaapkamer herfstklaar te maken. Tip: Flanel is zó lekker warm dat je je bed liever niet meer uitkomt.

Sfeervolle kunst als finishing touch

Met passende kunst kun je de sfeer in de slaapkamer heel goed samen laten komen. Wanneer je de slaapkamer herfstklaar wilt maken, adviseer ik je om een kunstwerk met warme kleuren te kiezen. Denk hierbij aan bruin-, rood- of oranje-tinten en kies niet voor koele kleuren zoals blauw en wit. Deze koele kunstwerken bewaar je voor de volgende zomer.

extra tip: vervang eventueel luchtige zomer gordijnen voor een paar dikke verduisterende gordijnen om extra warmte aan je slaapkamer toe te voegen.

Gebruik onderstaande afbeelding om deze blog te bewaren op Pinterest!

slaapkamer herfstklaar maken

Meer slaapkamerinspiratie?

Ben je opzoek naar meer wooninspiratie en tips? Bekijk dan ook eens onze andere artikelen:

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: