Home » Nieuwe gordijnen kopen? Trap niet in deze 7 valkuilen

Nieuwe gordijnen kopen? Trap niet in deze 7 valkuilen

by InteriorQueen

Ben je op jacht naar nieuwe raamdecoratie zoals vouwgordijnen, rolgordijnen of overgordijnen? Lees dan eerst deze blog en trap niet in deze 7 valkuilen bij het kopen van nieuwe gordijnen.

Overgordijnen in de keuken

De keuken is een hele praktische ruimte waar gordijnen vooral functionele eigenschappen moeten hebben. Kies in de keuken daarom voor flexibele vouwgordijnen, rolgordijnen of jaloezieën die je zowel hoog, laag als in het midden van het raam kunt hangen.

Niet gevoerde gordijnen kopen

Houd je van een strakke plooi? Dan kun je het beste gevoerde gordijnen kopen. Gevoerde gordijnen plooien namelijk veel mooier. Dankzij de dubbele laag isoleren deze gordijnen ook een stuk beter. Ideaal om energiekosten te besparen en een duurzaam interieur te creëren.

vouwgordijnen keuken

Geen gordijnen in de hal

Gordijnen geven niet alleen een decoratief en stijlvol effect. Gordijnen helpen ook om de ergste kou buiten te houden. Vooral gordijnen die gevoerd zijn. Hang daarom direct achter je voordeur gordijnen.

gordijnen die niet contrasteren met de rest van het interieur: 

Wil je je kamer meer laten leven? Kies dan juist voor contrast in de kleur van je gordijnen. Wil je graag een stijlvol accent? Een subtiel kleurverloop is de truc!

Gordijnen niet blinderen: 

Ben jij ook allergisch voor pottenkijkers? Voorzie je gordijnen van blindering om ongewenste blikken te voorkomen.

Gordijnen met drukke patronen

Afhankelijk van je woonstijl, oogt het over het algemeen een stuk rustiger door effen gordijnen op te hangen. Daarnaast zijn effen gordijnen gewoon tijdloos en hoef je ze niet zo snel te vervangen wanneer je bijvoorbeeld je muren een andere kleur geeft. Heb je een modern interieur? Dan kun je gerust kiezen voor grafisch patroon. Bij voorkeur wel een patroon in het zwart-wit.

Gordijnen direct boven het raam ophangen 

Wist je dat je een ruimte lager laat lijken door gordijnen net boven het raam te hangen? Om een ruimte hoger te laten lijken hang je gordijnen bij voorkeur tegen het plafond. Ligt uiteraard wel aan de architectuur en de raampartijen van je interieur. Wanneer het in verhouding kan, altijd doen!

Meer tips op het gebied van raamdecoratie? Lees dan ook onze blog over de beste raambekleding voor in de badkamer of hoe je raamfolie zonder bubbels plakt!

meest gemaakte fouten bij kopen van gordijnen

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: