Home Styling & Shopping Nieuwe gordijnen kopen? Trap niet in deze 6 valkuilen

Nieuwe gordijnen kopen? Trap niet in deze 6 valkuilen

by InteriorQueen

Mocht je nou op zoek zijn naar nieuwe raambekleding, zoals mooie overgordijnen, houten jaloezien of duo rolgordijnen dan is deze blog wellicht de moeite waard om eerst even door te nemen. Ik help je namelijk om niet in de volgende 6 valkuilen te trappen wanneer je nieuwe gordijnen kopen gaat.

Hang gordijnen nooit direct boven het raam, tenzij niet anders kan

Tenzij het niet anders kan, hang gordijnen dan nooit direct boven het raam. Je laat hiermee de ruimte namelijk lager lijken. Om een ruimte optisch hoger te laten lijken hang je gordijnen het liefst aan een rails tegen het plafond.

Overgordijnen in de keuken

Je moet een keuken als een praktische ruimte zien, waar gordijnen vooral functionele eigenschappen moeten hebben. Kies in de keuken daarom voor liever voor vouwgordijnen, pvc jaloezien of mooie duo rolgordijnen. Deze kun je namelijk zowel hoog, laag als in het midden van het raam hangen waardoor ze niet alleen stijlvol maar ook heel praktischer zijn.

Niet gevoerde gordijnen kopen

Houd je van een strakke plooi? Dan kun je het beste gevoerde gordijnen kopen. Gevoerde gordijnen plooien namelijk veel mooier. Dankzij de dubbele laag isoleren deze gordijnen ook een stuk beter. Ideaal om energiekosten te besparen en een duurzaam interieur te creëren.

vouwgordijnen keuken

Geen gordijnen in de hal

Gordijnen geven niet alleen een decoratief en stijlvol effect. Gordijnen helpen ook om kou en warmte buiten te houden. Kies in de hal daarom altijd voor gevoerde gordijnen en bespaar daarmee op je stookkosten.

Gordijnen niet blinderen: 

Ben jij ook allergisch voor pottenkijkers? Voorzie je gordijnen van blindering om ongewenste blikken te voorkomen.

Gordijnen met drukke patronen

Afhankelijk van je woonstijl, oogt het over het algemeen een stuk rustiger door effen gordijnen op te hangen. Daarnaast zijn effen gordijnen gewoon tijdloos en hoef je ze niet zo snel te vervangen wanneer je bijvoorbeeld je muren een andere kleur geeft. Heb je een modern interieur? Dan kun je gerust kiezen voor grafisch patroon. Bij voorkeur wel een patroon in het zwart-wit.

Meer tips op het gebied van raamdecoratie? Lees dan ook onze blog over de beste raambekleding voor in de badkamer of hoe je raamfolie zonder bubbels plakt!

meest gemaakte fouten bij kopen van gordijnen

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: