Home Wooninspiratie in 3 stappen het juiste dekbed kopen

in 3 stappen het juiste dekbed kopen

by InteriorQueen

Heerlijk om ’s avonds na een lange dag in een fris opgemaakt bed te stappen. Heerlijk wegduiken onder een warme deken. Toch is een dekbed kopen lastiger dan je denkt. Zo vond ik het jaren geleden best wel lastig om een dekbed uit te zoeken die bij ons allebei past. Wat zijn bijvoorbeeld de juiste afmetingen en welke materialen passen bij mij? In deze blog help ik je op weg bij het kopen van jouw nieuwe dekbed!

Zo kies je de juiste afmeting:

Een dekbed is altijd groter dan je matrasmaat. Je wilt namelijk wel dat de deken over je bed heen valt. Een hoeslaken heeft daarentegen wel dezelfde afmeting als de matrasmaat. Om de juiste keuze in dekbedmaat te kiezen, heb ik een handige tabel voor jullie gemaakt. Zo zie je in één-oogopslag welke maat dekbed je nodig hebt bij jouw matrasmaat. Dit tabel is een hulpmiddel en is niet verplicht om aan te houden.

lees ook: zo verwijder je vlekken uit je matras

dekbed afmeting kiezen infographic interiorqueen

Welk type dekbed vulling past bij jou?

Zweet jij veel ’s nachts? Hou je van ventilatie? Of heb je last van huisstofmijt allergie? Allemaal vragen waar je rekening mee moet houden als je nieuw beddengoed aanschaft. Je kunt kiezen uit 3 verschillende vullingen voor je dekbed. Elke vulling heeft zijn eigen specifieke eigenschappen:

  • Dons: Een eco donzen dekbed  geeft een licht gevoel en zorgt voor een goed slaapklimaat in zowel de zomer als in de winter periode. Daarnaast zorgt dons voor een uitstekende isolatie.
  • Synthetisch: Synthetische dekbedden zijn gevuld met holle vezels en microvezels. Deze dekbedden zijn ideaal voor mensen  met allergieën.
  • Katoen: In de zomer is een katoenen dekbed ideaal, ook wanneer je het snel warm hebt in bed!

Wat past bij jou: katoen, dons of synthetisch?

Rekening houden met de warmteklasse van een dekbed

Dekbedden zijn tot slot te verkrijgen in verschillende warmteklassen. De warmteklasse geeft aan hoe warm het deken is. Welke klasse je kiest, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Denk hierbij aan de temperatuur van jouw slaapkamer, of je het ’s nachts snel warm hebt of juist snel koud.  Allemaal verschillende factoren die stuk voor stuk meespelen bij het kiezen van je dekbed.

  • Warmteklasse 1: Dit dekbed is echt warm! Perfect voor mensen die het snel koud hebben en/of voor koude slaapkamers.
  • Warmteklasse 2: Dit zijn perfect dekbedden in het Nederlandse klimaat en zullen de meeste mensen goed bevallen.
  • Warmteklasse 3: Perfect voor mensen die het snel warm hebben en/of wanneer je je slaapkamer verwarmd.
  • Warmteklasse 4: Dekbedden uit deze klasse zijn echte zomerdekbedden. Deze dekens bieden zelfs tijdens warme nachten optimaal comfort.

Welke warmteklasse heeft jouw voorkeur?

in 3 stappen het juiste dekbed kopen

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: