Home Wooninspiratie Ontdek de voordelen van een hoofdbord

Ontdek de voordelen van een hoofdbord

by InteriorQueen

Ben je momenteel op bedden jacht? En vraag je jezelf af of een hoofdbord eigenlijk wel nodig is? Om kosten te besparen hoef je natuurlijk niet een hoofdbord te kopen maar, vergeet niet dat je wel een derde van je leven op de slaapkamer, in je bed doorbrengt. Daarnaast speelt goed slapen een cruciale rol voor je algehele gezondheid en welzijn. In dit blog vertel ik je over de voordelen van een hoofdbord en waarom het de investering wél waard is. 

Waarom een hoofdbord?

Een hoofdbord heeft veel voordelen. Naast het feit dat een hoofdbord de uitstraling van je slaapkamer totaal veranderd, heeft een hoofdbord ook de functie om slijtage, van vettige haar of je kussen, aan de muur tegen te gaan.

Ben jij het type dat nog wel eens je laptop meeneemt naar bed om te werken? Kijk je nog eventjes naar je favo serie of lees je een boek in bed? Dan fungeert een hoofdbord als een comfortabele rugleuning. Het geeft een gezellig gevoel en het kan voorkomen dat je kussens ’s nachts van het bed vallen. Ook kun je

Zelfs het meeste eenvoudige hoofdbord kan ervoor zorgen dat je bed een mooi middelpunt wordt in je kamer. Hoofdborden zijn er in alle soorten en maten. Er is dus altijd wel iets te vinden wat bij je past, ongeacht de sfeer of inrichting van je slaapkamer. Het is de perfecte finishing touch en een opvallend middelpunt van elke slaapkamer.

Als laatste, zijn hoofdborden erg budgetvriendelijk. Je hoeft je niet in de schulden te steken om een hoofdbord aan je bed toe te voegen, terwijl je je slaapkamer wel instant een personal touch geeft!

voordelen van een hoofdbord

Welke soorten hoofdborden zijn er?

Hoofdborden zijn er gelukkig in vele maten, vormen en materialen. Een paar voorbeelden:

  • Leer
  • hout
  • Metaal
  • gestoffeerd
  • Natuurlijke vezels
  • Smeedijzer

Je kunt er dus altijd wel een vinden die past bij jouw stijl. Een hoofdbord die er perfect uit ziet om jouw bed en slaapkamer een geheel te maken.

Heeft een hoofdbord een bedframe nodig?

Ja, een hoofdbord heeft wel een frame nodig. Het bevestigen van het hoofdbord aan het bed is vaak met een stel geleverde beugels erg makkelijk. Het hoofdbord van het bed kun je vaak ook gemakkelijk aan een muur bevestigen. Of zelf maken! Met bijvoorbeeld steigerhouten planken!

voordelen van een hoofdbord

Nog een mooi voordeel van een hoofdbord:

Een hoofdbord zorgt er bij een boxspring voor dat de twee aparte boxen met elkaar verbonden worden en niet uit kunnen schuiven. Wel zo handig tijdens sexy time 😉

Moet jij nog een keus maken over welk bed in je slaapkamer komt te staan? Dan wel ik veel succes en vooral veel plezier met bedden testen!

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: