Home Wooninspiratie Zo overleef je tropisch warme zomernachten | Slaaptips

Zo overleef je tropisch warme zomernachten | Slaaptips

by InteriorQueen

Genieten hoor dit mooie weer, maar wat een warme en kleffe nachten! Die komen onze nachtrust niet echt ten goede, want: we hebben meer licht, meer geluiden (tjirpende vogeltjes) en de luchtvochtigheid is hoog. Er zijn mensen met nogal creatieve oplossingen om met deze hitte om te gaan. Maar slapen voor een airco is nogal slecht voor het milieu en daarnaast ook niet echt comfortabel. Daarom heb ik een aantal handige tips verzameld zodat ook jij de warme zomernachten een beetje koel doorkomt. 

Slaaptips voor warme zomernachten!

Het fijne is dat je deze slaaptips in de meeste gevallen ook op vakantie en tijdens je zwangerschap kunt doorvoeren. Niet zo vervelend als hitte tijdens de zwangerschap. Dus heb je een lekker reisje geboekt naar Marrakech maar is de hittegolf wel heel erg extreem? Pas dan onderstaande tips toe om toch die warme zomernachten te kunnen overleven en te genieten van je reis of zwangerschap. En nog op zoek naar lekkere luchtige (zwangerschaps)kleding? Check dan de heerlijke webshop van Sans even, die heeft prachtige dameskleding van bijvoorbeeld 10 Days.

Slaapkamer donker houden

Houd de slaapkamer overdag donker, oftewel rolgordijn naar beneden en ramen dicht. Zo blijft het koeler in de kamer. Ventileren doe je vlak voor het slapen. Gooi alle rolgordijnen omhoog en zet alle slaapkamerramen tegen elkaar open, dan komt er een frisse wind door de boven verdieping. Wist je trouwens dat er tegenwoordig ook ontzettend mooie verduisterende rolgordijnen zijn in bijvoorbeeld lichte en zachte pastel tinten?!

Open raam + ventilator = perfecte combi

Zet een ventilator voor het open raam. Hierdoor blaas je koelere lucht van buiten in de kamer. Je kunt er ook flessen met ijswater voor zetten.

Vermijd intensieve lichamelijke inspanning in de avond.

Ik snap dat je door de warmte sneller in de avond gaat sporten, maar dit is niet echt een goed idee. Door sporten verhoog je je lichaamstemperatuur voor een langere tijd, inslapen kan hierdoor een probleem worden. Mijn tip? Ga heel vroeg in de ochtend. Gelijk een fijne oppepper om wakker te worden.

Vermijd alcohol en cafeïne in de avond:

Je kunt heus wel een biertje, een wijntje of een verfrissende gin tonic drinken in de avond. Ik bedoel, hallooooo, wel zo lekker als je met je billen op het strand ligt toch?  Ik zou die cocktails ook niet kunnen weerstaan tijdens een gezellig tuinfeest. Denk er alleen wel om dat grotere hoeveelheden alcohol (later in de avond) je slaap kan verstoren. Dus niet gaan tanken…

Elektrische apparaten: uit!

Zet computers, tablets, lampen, radio’s, etc etc uit. Deze apparaten stralen vaak extra warmte uit en die heb je nou net niet nodig. Is ook meteen een stuk energiezuiniger. Lees hier meer over energie besparen in de zomer.

Warme zomernachten doorkomen? Slaap onder linnen of zijde

Weg met dikke dekens. Ga liever voor linnen lakens of een dun dekbed met een linnen overtrek. Nu ben ik het type die naakt slaapt in de zomer, maar op de camping wil ik nog wel een shortama dragen. Gebruik in dit geval stoffen als zijde of ook linnen. Deze stoffen hebben vochtregulerende en luchtdoorlatende eigenschappen waardoor ze perfect zijn voor warme zomernachten.

Koele lucht? Vochtige doek!

Maak een doek nat (niet druipend) en hang deze voor een open raam of een ventilator. Hiermee creëer je instant koelere lucht!

Warme douche zorgt voor afkoeling.

Waar iedereen denk dat je een koude douche moet nemen omdat het ten eerste een instant fris gevoel geeft en ten tweede de doorbloeding wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt je na het douchen juist warm. Ga je warm douchen dan open je je porien en kan de warmte makkelijker uit je lichaam ontsnappen!

IJswater of een sproeifles

Bij extreem warme zomernachten kun je ijswater in een kruik stoppen of in een sproeifles doen. De sproeifles zet je op je nachtkastje, de kruik lekker bij je in bed. Snelle afkoeling gegarandeerd.

Slaap lekker!

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: