Home Wooninspiratie Hoe kozijnen de sfeer in huis bepalen

Hoe kozijnen de sfeer in huis bepalen

by InteriorQueen

Ieder huis heeft ze: kozijnen. Wat veel mensen niet weten is dat de kozijnen van een huis een belangrijke invloed hebben op de sfeer in een huis. Lees in dit artikel de verschillen tussen de soorten kozijnen en hoe zij bijdragen aan de sfeer in een huis.

Kozijnen met een warme uitstraling

De meest voorkomende soort kozijnen in Nederland zijn nog steeds houten kozijnen. Vaak is de reden hiervoor dat ze er bij de bouw van het huis zijn ingezet, maar ook de warme uitstraling van hout. Daarnaast is een voordeel van houten kozijnen dat je ze makkelijk verft waardoor de kozijnen beter bij je interieur passen. Of kies ervoor om de buitenkant in een andere kleur te verven dan de binnenkant. Er zijn talloze mogelijkheden met houten kozijnen. Ben je op zoek naar een ruimtelijk gevoel in huis? Kies er dan voor om de binnenkant van de kozijnen wit te verven. Lichte kleuren, zoals wit, laten een ruimte groter lijken. Donkere kleuren geven juist weer een verkleinend effect.

Kozijnen met een luxe uitstraling

Sinds een aantal jaar zijn de aluminium en stalen kozijnen ook populairder geworden. Een groot voordeel van staal en aluminium is de lange levensduur, stalen kozijnen gaan soms wel een leven lang mee. Toch is de luxe uitstraling vaker een reden om voor aluminium of staal te gaan. De donkere kleur in combinatie met het sterke materiaal zorgt voor een moderne look die past in een industrieel interieur. Een leuke bijkomstigheid is dat stalen en aluminium kozijnen zorgen voor betere isolatie. Verder zie je stalen en aluminium kozijnen vooral veel in huizen met grote ramen. Stalen kozijnen hebben namelijk meer draagkracht dan houten kozijnen.

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/463096774163856067/

Binnenkozijnen

Een interessante trend van de laatste jaren is dat er steeds meer kozijnen binnenshuis verschijnen. Dit komt met name doordat er vaker gebruik wordt gemaakt van glas. Denk hierbij aan glazen tussendeuren, maar bijvoorbeeld ook aan glazen kastdeuren van de servieskast. Het gebruik van glas zorgt voor meer licht, waardoor de kamer groter lijkt. Hierdoor krijgt de kamer een open sfeer, waar genoeg daglicht zorgt voor een rustiek gevoel. Daar waar glas is, zijn kozijnen. Deze kozijnen hoeven een stuk minder sterk te zijn dan buitenkozijnen, omdat de kozijnen binnenshuis geen dubbel glas hoeven te dragen.

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/551479916853827144/

 

You may also like

2 comments

Vincent Rondwijk 25/07/2018 - 13:18

Vorige maand hebben mijn ouders ook hun kozijnen laten veranderen, omdat de oude kozijnen en het glas niet isolerend genoeg was. Ze hebben nu aluminium kozijnen die prima passen bij de stijl van hun huis. Ze zijn er erg blij mee. Ik overweeg om ze ook te plaatsen op mijn slaapkamer.

Reply
InteriorQueen 28/09/2018 - 20:28

De nieuwbouw hier in de buurt heeft het ook, ziet er echt ontzettend gaaf uit en onderhoudsvriendelijk. Ik zou het doen als je de middelen ervoor hebt!

Reply

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: