Home Wooninspiratie Kantoormeubelen zoals een bureau die ervoor zorgen dat je als een koningin kan werken

Kantoormeubelen zoals een bureau die ervoor zorgen dat je als een koningin kan werken

by InteriorQueen

Ben jij zelfstandige of werk je voor een bedrijf maar ga je meer en meer thuis werken? Dan kan een goed ingericht bureau met aangepaste kantoormeubelen niet ontbreken. Bureaus kopen doe je niet elke dag. Overweeg daarom goed wat je precies aankoopt en hoe je de kantoormeubelen in je ruimte schikt. Je kunt pas efficiënt en aangenaam werken als je kantoorruimte praktisch en sfeervol is ingericht. Wij helpen jou met dit artikel graag op weg.

Degelijke kantoormeubelen zijn het halve werk

Als je thuis werkt, kan een keukentafel en eetkamerstoel misschien een begin zijn van de installatie van je kantoorruimte. Maar wij raden het zeker niet aan. Degelijke kantoormeubelen zijn niet voor niets ergonomisch ontworpen. Op een degelijke kantoorstoel en aan een gepaste kantoortafel zal je niet zo snel moe worden. Je lichaamshouding is beter en dit loont op lange termijn. Wanneer je denkt aan bureaus kopen, koop dan een degelijke bureaustoel. 

Bespaar niet op je stoel. Kies een stoel die op zoveel mogelijk punten kan ingesteld worden. Denk aan de hoogte van de zitting, diepte van de zitting, hoogte van de rugleuning, steun in de lenden, kantelfunctie van rugleuning en zitting, aanpasbare armleuningen met kantelfunctie en ga ook voor wielen onder de stoel. Denk ook aan een voldoende grote bureautafel die eventueel in de hoogte kan ingesteld worden.

Kantoormeubelen zoals een bureau die ervoor zorgen dat je als een koningin kan werken

De praktische kant van je kantoorruimte

Bureaus kopen betekent ook je ruimte gebruiksvriendelijk inrichten. Tracht zoveel mogelijk kantoorgerei binnen handbereik te hebben wanneer je op je bureaustoel zit. Denk bijvoorbeeld aan een opzetstuk voor je tafel en een ladeblok onder je bureautafel. Zorg ervoor dat je ordners achter jou in een kantoorkast staan. Zo hoef je niet om de haverklap op te staan om efficiënt te werken. Installeer je computer zodanig dat het licht niet in je scherm valt, maar dat jij ook geen licht in je ogen krijgt. De beste stand van je PC is de dwarsrichting ten opzichte van je ramen.

thuis kantoor inrichten

Maak je kantoorruimte aangenaam

Je mag ervan uitgaan dat je heel wat uren in je kantoorruimte zal doorbrengen. Beschouw je kantoor dan ook als een volwaardige leefkamer. Bureaus kopen kan iedereen, maar een gezellig kantoor inrichten is toch een iets meer. Zorg voor degelijke verlichting. Zowel algemeen licht als sfeerlicht is een must.

Als je kantoorruimte voldoende groot is, kun je ook een fauteuil installeren waar je even tot rust kan komen. Denk bijvoorbeeld aan een vloerkleedje en mooie wandversiering. En je mag best wat persoonlijke spullen in je kantoor voorzien: foto’s van je gezin, je favoriete kunstwerk of zaken die je aan je hobby doen denken. Hoe aangenamer jij het in je bureau vindt, hoe efficiënter je zal werken. 

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: