Home Wooninspiratie Naadloze gietvloer: modern en praktisch tegelijk

Naadloze gietvloer: modern en praktisch tegelijk

by InteriorQueen

Ben je op zoek naar een vloer die zowel stijlvol als praktisch is? Dan is een gietvloer wellicht een goede optie! In het onderstaande artikel lees je meer informatie over de moderne vloersoort. Zo kun je beter bepalen of een gietvloer aansluit bij jouw woning en wensen. 

Wat is een gietvloer?

Laten we beginnen met de vraag: wat is een gietvloer? Simpel gezegd is het vloeibaar kunststof dat op een ondergrond wordt gegoten. Zodra het helemaal is opgedroogd, ontstaat er een licht elastische en volledig naadloze vloer. Vaak wordt de gietvloer afwerkt met een speciale topcoat om het geheel nog sterker te maken. Deze toplaag zou je na ongeveer 10 jaar kunnen vervangen om de vloer weer in topconditie te brengen.

Wat maakt de gietvloer zo praktisch?

Een gietvloer heeft erg veel voordelen. Zo is het kunststof materiaal vochtbestendig en met de juiste afwerking zelfs helemaal waterdicht. Deze waterafstotende eigenschap maakt de vloer tegelijkertijd erg onderhoudsvriendelijk. Vuil en vocht trekt niet in de vloer en kan geen hardnekkig vlekken veroorzaken. Je maakt een vlek eenvoudig schoon met een doekje of dweil. Stof kun je verwijderen met een stofzuiger met een zacht opzetstuk. Een gietvloer heeft geen regelmatige onderhoudsbeurten nodig (denk aan het opschuren en oliën van een echte houten vloer). Daarnaast heeft het een geluiddempende werking en is het goed te combineren met vloerverwarming. Kortom: het is op verschillende gebieden erg praktisch! 

Gietvloer voor iedere interieurstijl 

Gietvloeren hebben een hele moderne uitstraling. Toch past het bij meer interieurstijlen dan je misschien denkt. Er zijn namelijk verschillende kleuren, soorten en afwerkingen verkrijgbaar. Kijk maar eens naar deze collectie gietvloeren van DRT Design voor inspiratie.

Gietvloer geschikt voor iedere ruimte 

Je kunt een gietvloer in iedere ruimte van je woning toepassen. Van de woonkamer, gang en de keuken tot aan de badkamer. Omdat het materiaal waterdicht is, kun je het zelfs door laten lopen in de inloopdouche. Het is daarnaast een hele geschikte vloer voor een atelier, kantoorruimte of de garage.

Investering voor de lange termijn

Een gietvloer is erg sterk en gaat dus lang mee. De exacte levensduur kan per soort en materiaal verschillen. Het is hoe dan ook een duurzame investering voor de lange termijn! Om zo lang mogelijk van de moderne vloer te kunnen genieten, is het belangrijk om te kiezen voor de juiste ondervloer en een sterke topcoat. Laat je hier goed over adviseren en schakel altijd een gietvloer specialist in voor het aanleggen van je nieuwe droomvloer. 

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: