Home Wooninspiratie Insecten buiten houden, hoe doe je dat?

Insecten buiten houden, hoe doe je dat?

by InteriorQueen

Hoewel het bijna onmogelijk lijkt om insecten altijd buiten te houden, zijn hier enkele eenvoudige manieren om ze eruit te zetten en buiten te houden.

Insecten houden van een mooi huis om dezelfde fundamentele redenen als jij. Ze willen voedsel, water en onderdak. Als ze deze in je huis kunnen vinden, trekken ze naar binnen. Insecten die vaak in huizen worden aangetroffen, zijn onder andere mieren, kakkerlakken, oorwormen, vuur vesten, vliegen, duizendpoten, zilvervisjes en spinnen. Eigenaren van gezelschapsdieren hebben soms te maken met vlooien en teken in huis. Elk van deze plagen kan op verschillende tijdstippen van het jaar voorkomen, en sommige zijn in bepaalde delen van de landen problematischer dan andere.

Zorg ervoor dat insecten zich niet thuis voelen

Kleine openingen rond de voordeur en tranen in de horren – dit zijn gigantische uitnodigende “welkom!” borden voor insecten in huis. Hoewel het bijna onmogelijk lijkt om insecten altijd buiten te houden, zijn hier enkele eenvoudige manieren om ze schaars te maken.

wants Insecten buiten houden, hoe doe je dat?

Dicht scheuren en openingen af

Kijk goed naar horren, ramen en deuren. Als je scheuren of gaten ziet, moet je deze breeuwen of repareren. Voeg nieuwe tochtstrippen toe aan de deur om niet alleen koude tocht maar ook vervelende insecten buiten te houden. Kleine scheurtjes en openingen zijn als wijd openstaande deuren voor insecten.

Maak de keuken schoon

Je bekijkt niet alleen het aanrecht en de voorraadkast voor een snack ’s avonds laat, maar ook insecten en verschillende insecten zoals verschillende soorten voedsel, waaronder bloem, ontbijtgranen, bakmixen, crackers, gedroogde pasta, gedroogd fruit, noten, popcorn en zelfs specerijen. 

Mieren gaan achter de zoete dingen aan. Indiase maaltijd motten (ook wel ‘graan motten’ genoemd) zijn dol op rijst, bloem, ontbijtgranen en noten. Meelkevers geven de voorkeur aan een breed scala aan voedsel, waaronder bloem, cakemixen, gedroogd fruit, noten, chocolade en specerijen. Zorg ervoor dat het eten in goed afgesloten containers wordt bewaard en koop kleine verpakkingen die in een kortere tijd kunnen worden opgebruikt. 

Houd vloeren en werkbladen schoon en vrij van voedsel kruimels. Om insecten uit je bloem te houden, kun je het in de vriezer bewaren. En vergeet het voer van je huisdier niet; insecten, zoals de Indiase meelmot, zullen dat ook eten.

Droog vochtige gebieden op

Insecten zijn niet alleen op zoek naar voedsel, ze zoeken ook naar water. En sommige naar huis binnendringende plagen, zoals zilvervisjes, springstaarten en huisduizendpoten, hangen het liefst op vochtige plaatsen rond. Repareer lekkende kranen, afvoeren of leidingen. Zorg ervoor dat de airconditioner, wasmachine en droger allemaal goed werken. Gebruik een luchtontvochtiger in delen van het huis die altijd vochtig zijn, zoals de kelder. En vergeet niet de zolder te controleren om er zeker van te zijn dat deze droog is.

mierenplaag ongedierte

Regelmatig reinigen en vegen

Een goede huishouding helpt insecten weg te houden, vooral in de keuken waar voedsel kruimels zich kunnen ophopen. Maak vuilnisbakken regelmatig leeg en stofzuig wekelijks. Vergeet niet om de gootsteen en de afvoer van de badkuip schoon te maken; Vliegen zullen daar leven en naar buiten vliegen om voedsel te zoeken. Gebruik regelmatig een drainage reiniger om te voorkomen dat dit ongedierte een probleem wordt. Vermijd stapels tijdschriften, kranten en dozen – kakkerlakken hangen er graag in rond. Voor het verwijderen van huisstofmijt adviseer ik je om regelmatig met je stofzuiger over je bed te gaan. 

Houd de buitenkant vrij van puin

Brandhoutstapels, compostbakken en tuinafval zijn goede schuilplaatsen voor insecten die zich binnenshuis kunnen verplaatsen. Zorg ervoor dat deze plaatsen niet in de buurt van het huis zijn. Voordat je  brandhout binnenhaalt, controleer je het op insecten die een gratis ritje maken. Verwijder gebieden met stilstaand water in de tuin, die broedplaatsen kunnen zijn voor muggen. Houd landschap bedden vrij van onkruid en plantenresten die insectenplagen kunnen herbergen, en houd plantentakken weggesnoeid van de fundering van je huis.

Dood de insecten die je ziet

Om te voorkomen dat kleine insecten-problemen binnenshuis grote insecten-problemen worden, moet je het probleem zo snel mogelijk onder controle houden. Kijk ook eens naar etherische olie producten die bij gebruik volgens de instructies veilig in de buurt van kinderen en huisdieren kunnen worden gebruikt.

Creëer een barrière om insecten buiten te houden

Gebruik een voorzethor om een ​​insecten barrière te creëren in je huis rond ramen, deuren en langs plinten. 

voorzethor om insecten buiten te houden

Veel voorkomende insecten om op te letten

Mieren

Mieren zijn deskundige aaseters en overlevenden. Ze zijn berucht omdat ze zelfs de meest kleine stukjes voedsel vinden die niet op de juiste manier zijn bewaard. Dit maakt ze een van de meest vervelende insectens aller tijden.  

Kakkerlakken

Misschien wel de meest verachte en gevreesde huisplaag ooit is de kakkerlak. Alleen al de naam roept beelden op van onreinheid. Maar zelfs in een schoon huis kunnen kakkerlakken binnendringen. 

insecten uit huis

Oorwormen

Met een uiterlijk dat erger is dan hun beet, zijn oorwormen veel minder eng dan ze lijken. Als je ze bij je thuis aantreft, zijn ze hoogstwaarschijnlijk per ongeluk binnengekomen, aangezien hun favoriete voedselbronnen planten en andere insecten zijn. 

Vliegen

Als er een manier is om een ​​fijne tijd binnenshuis te verpesten, dan is het wel wanneer er vliegen opduiken. Ze zijn vervelend, storend en kunnen ziektes overbrengen. 

Huis duizendpoten

Als er één insect is die nachtmerries voedt, dan zou het de duizendpoot zijn. Hun griezelige poten en lange antennes maken ze tot een van de meest angstaanjagende beestjes op de lijst. 

zilvervisjes insecten boek

Zilvervisje

Vind je ’s nachts een dun, zilverachtig insect met 3 lange antenne-achtige staarten, dan heb je waarschijnlijk zilvervisjes in huis. Deze magere kleine beestjes houden van vochtige plekken en eten het zetmeel in papier en boekbanden. Hier is hoe u ze kunt stoppen.

Stinkende insecten : grauwe schildwants

Terwijl de meeste huiswantsen binnenkomen om te snacken aan al het voedsel dat ze in je voorraadkast kunnen vinden, eten stinkende wantsen het liefst je planten. 

Spinnen

Spinnen zijn geweldige metgezellen in de tuin omdat ze insecten eten die planten kunnen schaden. Ondanks hun hulpvaardigheid buiten zijn ze niet welkom binnen. 

succes!

 

 

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: