Home binnenkijken Voordeuren: alle verschillende mogelijkheden op een rijtje

Voordeuren: alle verschillende mogelijkheden op een rijtje

by InteriorQueen

Toe aan een nieuwe voordeur? Of ga je verhuizen en vind je de deur die er nu in zit helemaal niet bij jouw stijl passen? Dan word je welkom geheten in de wondere wereld van voordeuren. En geloof ons, deze is veel uitgebreider dan je wellicht ooit had gedacht. Op het gebied van deuren is er tegenwoordig namelijk ontzettend veel te vinden. Waar je vroeger enkel voor een houten deur kon kiezen, zijn er nu talloze andere materialen bijgekomen. Denk bijvoorbeeld aan glas, staal, kunststof en aluminium. Er is zo enorm veel keus, dat het logisch is dat je hierdoor een beetje overweldigd raakt.

Gelukkig hoef je hier niet van te schrikken. Door een beetje research te doen, ontdek je namelijk al snel welke deuren juist wel of niet bij je passen. In dit artikel helpen we je alvast een beetje op weg door de verschillende mogelijkheden op een rijtje te zetten.

Houten deuren

Houten deuren worden al van oudsher gebruikt in woningen. Met name de uitstraling van hout weet nog steeds heel veel harten te bekoren. Ze geven de woning direct iets authentieks en een natuurlijke look. Iets wat door veel mensen enorm wordt gewaardeerd. Daarnaast is iedere deur natuurlijk ook uniek. Het hout is altijd weer een tikkeltje anders. Dat is het fijne van een natuurlijk materiaal. Ook bieden ze iets nostalgisch. Dat is dan ook voor velen de reden om een houten deur te kiezen.

Helaas zitten er ook nadelen aan hout verbonden. Met name het onderhoud roept soms vraagtekens op. Houten deuren vragen nu eenmaal om meer onderhoud dan bijvoorbeeld aluminium of kunststof. Om de deur in topconditie te houden, is het noodzaak dat deze minimaal één keer per jaar geverfd wordt of in de lak wordt gezet. Zo ben je al snel meer dan een dag per jaar kwijt aan enkel het onderhoud van de deur. Dat lijkt weinig, maar met een druk leven kan dit er nog wel eens bij inschieten. Dit kan vervolgens weer houtrot tot gevolg hebben. Met alle gevolgen van dien. Bij een druk leven is het dan ook verstandiger om voor een ander materiaal te kiezen.

Kunststof voordeuren

Kunststof voordeuren worden steeds populairder en dat is zeker niet zonder reden. Een kunststof deur is op de eerste plaats heel onderhoudsarm. Daarnaast zijn ze in alle soorten en maten verkrijgbaar, waardoor je ze geheel naar wens kunt samenstellen. Voor de mensen die een beetje op hun budget letten, is een kunststof deur ook een prettige keus. De deur is namelijk niet alleen heel betrouwbaar, maar ook nog eens relatief goedkoop.

Aluminium voordeuren

Aluminium voordeuren zijn net als kunststof voordeuren heel onderhoudsarm. Ook beschikken ze over een zeer lange levensduur en bovenal een ontzettend stoere uitstraling. Hierdoor passen ze uitstekend bij moderne woningen.

Een nadeel van aluminium is dat het een tikkeltje duurder is dan hout of kunststof. Daarnaast past de stoere look niet bij iedere woning.

Mocht je graag meer informatie willen hebben over de onderhoud van de genoemde materialen, dan verwijs ik je graag door naar dit artikel.

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: