Home Styling & Shopping Zo maak je de ultieme woonkamer

Zo maak je de ultieme woonkamer

by InteriorQueen

Heb je inspiratie nodig voor de inrichting van je woonkamer? Met deze tips realiseer je een eigentijdse woonkamer in jouw eigen stijl. Versterk het thuisgevoel met een woonkamer die knus en modern is ingericht.

Breng kleur aan in de woonkamer

Eigenlijk is het in iedere ruimte van je woning belangrijk dat je kleur aanbrengt. Begin dus eerst met de woonkamer verven in je favoriete kleur. Laat hem groter lijken door met lichtere kleuren te werken, of creëer juist een knusse woonkamer met donkere kleuren op de muren en vloer. Lage plafonds voorzie je van een lichte kleur om de woonkamer hoger te laten lijken. Heb je geen tijd of ben je niet zo handig? Dan is een schilder inhuren ook een optie. Vaak valt er op het uurloon van een schilder prima te besparen en valt het uitbesteden ontzettend mee.

Een woonkamer met werkruimte

Werk je veel vanuit huis, reserveer dan ook een plekje voor je home office in de woonkamer. Zo ben je toch betrokken bij je gezin en zit je in een goede werkhouding. Kies voor een bureau dat past bij de kleuren en het ontwerp van de rest van de woonkamer. Door je bureau zo neer te zetten dat anderen er niet omheen hoeven te lopen, wordt je niet teveel afgeleid. Dat kan bijvoorbeeld in een hoek, maar je kunt ook met een mooie scheidingswand werken. Dan heb je toch enig zicht op de woonkamer.

Verlichting zorgt voor sfeer

Verlichting zorgt direct voor sfeer in je woonkamer. Gebruik niet alleen hanglampen maar ook wandlampen en staande lampen voor mooi sfeerlicht. Met behulp van een lichtplan verdeel je de lampen vervolgens goed over de ruimte. Stel de perfecte woonkamerverlichting samen door te kiezen voor lampen die goed aansluiten op de uitstraling van jouw interieur.

Onmisbaar: een comfortabele bank

Een comfortabele bank is heel belangrijk in de woonkamer; hier kom je na een drukke werkdag helemaal tot rust. Om optimaal van dit rustmoment te genieten, kies je voor een exemplaar dat bij jou en je interieur past. Een stoffen zetel is aangenaam warm en comfortabel, terwijl een leren zetel luxe aanvoelt en koeler is in de zomer. De meubelwinkel heeft vaak heel veel ruimte voor het tentoonstellen van hun meubels. Let er dus op dat je een bank kiest die goed in je woonkamer past en meet van te voren de ruimte goed op.

Jouw woonkamer persoonlijk ingericht

Zorg voor een persoonlijk tintje door kunst of je mooiste foto’s aan de muur te hangen. Of geef je hobby een prominente plek in de woonkamer. Heb je accessoires die een speciale betekenis voor je hebben, kies er dan voor om deze een mooie plek te geven op een plank in de boekenkast, het dressoir of op de eettafel. En houd je van planten en bloemen, dan geven ook deze een persoonlijke touch aan je woonkamer.

Of je nu graag thuis werkt in de woonkamer of je liever ontspant op een comfortabele fauteuil: met deze tips ontwerp je de woonkamer die bij jou past. Laat je inspireren en ga direct aan de slag.

 

You may also like

2 comments

Sanne Bakker 06/09/2018 - 15:30

Wat een fijne tips! Ik zit echt met mijn handen in het haar om mijn woonkamer in te richten. Maar jouw blog helpt mij echt!

Reply
InteriorQueen 28/09/2018 - 20:27

Wat ontzettend fijn om te lezen! Wat voor woonkamer heb je? Wat kleiner of groter? Kan ik je misschien ergens mee helpen?

Reply

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: