Home buitenkijken Leuke ideeën voor een kleine tuin

Leuke ideeën voor een kleine tuin

by InteriorQueen

De zomer komt er bijna aan! De dagen worden langer en we brengen steeds meer tijd buiten door. Heb je het geluk dat je over een tuin beschikt? Dan heb je geluk! Toch is de ervaring, zeker in de stad, dat de tuinen een beperkte grootte hebben. Wanneer je over een kleinere tuin beschikt is het dan ook van belang om de ruimte zo goed mogelijk te benutten. Dit is ook zo wanneer je een balkon hebt. Om ervoor te zorgen dat je de zomer doorkomt, hebben we een paar handige tips voor het inrichten van een kleine tuin voor je op een rijtje gezet!

Investeer in een goede zitplek

Wanneer je veel tijd wilt doorbrengen in een tuin is het ten eerste van belang dat je er lekker zit. We raden je dan ook zeker aan om te investeren in een mooie loungebank of lekker zittende stoelen. Alhoewel je misschien zoveel mogelijk ruimte wilt besparen en je daardoor denkt dat kleinere stoelen of krukken beter zijn, kun je de ruimte beter investeren in het creëren van een fijne plek.

Heb je geen plek meer voor een tafel? Kies dan voor een dienblad die je op de bank neer kunt zetten. Zo creëer je een klein tafeltje waarop je glazen en borden kwijt kunt. Een voordeel is dat je deze makkelijk kunt verplaatsen. Decoreer de plek waar je zit met leuke kussentjes en zet een paar kaarsjes op tafel. Zo weet je binnen no time een geheel andere sfeer te creëren en benut je de ruimte optimaal.

kleine tuin inrichten

Geniet van een groene omgeving

Naast het creëren van een fijne zitplek, is een beetje groen in de tuin natuurlijk ook een leuk idee. Wanneer je er ruimte voor hebt kun je een paar leuke boompjes of planten neerzetten. Wil je een echt zomers gevoel creëren kies dan voor een sierpeer boom of een citroenboom. Je kunt er ook voor kiezen om een paar leuke grotere planten neer te zetten in mooie potten.

Heb je echt beperkt de ruimte? Dan raden we je aan om de hoogte in te werken. Zo kun je planken aan de muur bevestigen waarop je kleinere planten kwijt kunt. Zo zorg je alsnog voor een beetje groen in de tuin. Heb je een balkon? Dan kun je ervoor kiezen om plantenbakken te plaatsen aan de reling van het balkon. Zo kun je ruimte besparen maar alsnog genieten van een beetje tuin.

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: