Home Wooninspiratie Huis verkopen zonder makelaar

Huis verkopen zonder makelaar

5 tips om je huis te verkopen zonder makelaar

by InteriorQueen

Om veel geld te besparen bij het verkopen van je woning, kun je ervoor kiezen om geen makelaar te gebruiken. Deze manier van woningverkoop is een stuk goedkoper, maar vereist ook meer inzet en kennis. Een huis verkopen zonder makelaar kan echter eenvoudiger zijn dan je denkt, indien jij en je woning goed voorbereid zijn. Normaliter neemt de makelaar de meeste taken uit handen, maar veel mensen vinden het prima om zelf bezichtigingen te doen, de woning te promoten en een passende advertentie te maken.

Om jou op weg te helpen met je huis verkopen zonder makelaar, hebben we 5 tips voor jou opgesteld, die ervoor zorgen dat je goed voorbereid aan de slag kan. Door deze tips in de praktijk te brengen, kan je zo optimaal mogelijk zelf je eigen huis verkopen!

1. Huis voorbereiden op de verkoop

Om goed voorbereid te zijn op het verkopen van je woning, is het belangrijk dat de woning er goed uitziet voor potentiële kopers. Daarom is het belangrijk dat zowel het interne als het externe gedeelte goed is opgeruimd en schoongemaakt.

Indien er achterstallig onderhoud aan de woning is, kun je kiezen om dit voortijdig te verhelpen, zodat dit geen negatief effect op de verkoopprijs heeft. Daarnaast is het verstandig om persoonlijke attributen uit het zicht te houden tijdens het maken van de foto’s of een bezichtiging. Kopers proberen immers te visualiseren hoe zij van de woning hun thuis kunnen maken, waarbij bijvoorbeeld jouw fotolijstjes niet helpen bij dit beeld. Een neutrale impressie zal hier enorm bij helpen.

2. Verkoopprijs van de woning

Het bepalen van de verkoopprijs van de woning is geen nattevingerwerk. Zo houden makelaars en taxateurs rekening met de hoeveelheid vierkante meters, onderhoud, enzovoort. Ook worden vergelijkbare woonruimten in de omgeving onderzocht, om zo tot een reële verkoopprijs te komen.

Ook zelf kun je onderzoeken wat soortgelijke woningen in de buurt opgeleverd hebben. Houd hierbij rekening met de belangrijke kenmerken van de woning, de locatie en wat de verkoopprijs is geweest. Daarnaast kun je aan de hand van het huidige woningaanbod ook een verkoopprijs van de woning bepalen, door bijvoorbeeld net iets minder dan de concurrenten te vragen, wanneer je snel je woning wil verkopen.

lichte slaapkamer huis verkopen zonder makelaar

3. Advertentie woning voorbereiden

Na jouw vraagprijs te hebben vastgesteld, is het belangrijk om een advertentie te maken. Veel potentiële kopers beginnen de zoektocht naar een nieuwe woning op het internet, waardoor goede foto’s een must zijn. Naast goede foto’s helpt het ook om een zeer duidelijke en gedetailleerde omschrijving van je huis te maken, die goed bij de foto’s passen. Indien je inspiratie nodig hebt voor jouw advertentie, kun je dit ook online vinden.

Beter goed gejat dan slecht bedacht, is een bekende spreuk. Kijk daarom bij bekende huizensites, zoals Funda en Jaap. Omdat een advertentie de verkoopbrochure van je woning is, kun je er ook voor kiezen om een gespecialiseerde vakman voor deze klus in te schakelen. Hoe beter jouw advertentie ontvangen wordt, hoe groter de kans op verkoop van de woning!

4. Denk goed na over de promotie

Natuurlijk is het belangrijk dat potentiële kopers ook weten dat jouw huis in de verkoop staat. Daarom is het van groot belang dat je goed nadenkt over de promotie van jouw woning. Deze promotie kan je zowel online als offline uitvoeren, maar een combinatie geeft natuurlijk de grootste kans op resultaat, doordat simpelweg meer mensen zien dat jouw woning te koop wordt aangeboden.

Zo kun je online advertenties plaatsen op verschillende websites en jouw te koop staande woning delen op social media. Het voordeel van social media is dat anderen jouw bericht kunnen delen, waardoor het bereik en de kans op verkoop kosteloos zal toenemen. Naast de online activiteiten, kunnen de traditionele verkooptechnieken jou ook helpen bij de verkoop van je huis. Zo kun je een tuinbord of uithangbord plaatsen op je onroerend goed, zodat passanten direct kunnen zien dat jouw huis in de verkoop staat.

5. De juiste tijd om je huis te verkopen

De perfecte tijd om je huis te verkopen is tijdens de zomerse maanden. Door de zonnestralen gaat alles meer stralen en huizen ook! De bomen en struiken in de tuin zijn weer bedekt in de allermooiste kleuren en de ramen glinsteren door het zonlicht. Ook potentiële kopers kunnen door het weer in een betere stemming zijn, wat kan zorgen voor een snelle verkoop van de woning.

Daarnaast staan de zomerse maanden bekend om de late avondschemer. Van vroeg in de ochtend tot laat in de avond is het zeer licht op straat, waardoor er meer ruimte is om bezichtigingen in te plannen. Zo kunnen meer geïnteresseerden de woning bezoeken, waardoor de kans op woningverkoop een stuk groter wordt! Indien het zo uitkomt dat je jouw huis in de winter wil verkopen, is het verstandig om je huis juist warm en knus in te richten.

Eenmaal verkocht en verhuizen? Lees dan ook een onze handige verhuistips om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: