Home Wooninspiratie Binnenkort verhuizen? Check deze 20 verhuistips!

Binnenkort verhuizen? Check deze 20 verhuistips!

by InteriorQueen

Gefeliciteerd! Je hebt de sleutel van je nieuwe huis, bent klaar met verbouwen of verf klussen en mag nu eindelijk verhuizen! Verhuizen is iets wat we (gelukkig) niet iedere dag doen, want jongens wat neemt dit veel tijd en stress in beslag. Maar is het moment daar, dan wil je natuurlijk dat alles op rolletjes loopt. Ik geef je daarom graag wat tips om je verhuizing smooth en het liefst stressloos te laten verlopen.

Je verhuizing uitbesteden of zelf verhuizen?

Voor mijn 16de ben ik zo’n 20 keer verhuisd ongeveer, zonder in detail te treden, mag ik mijzelf daarom wel expert op gebied van verhuizen noemen, oftewel de verhuis koningin. Ik geef je daarom de volgende tip:

Voordat we gaan beginnen met de handige verhuistips is het verstandig om eerst te besluiten wat je wilt: zelf verhuizen of de verhuizing uitbesteden? Een verhuizing uitbesteden kan je namelijk veel tijd en vooral stress besparen. Vooral in vergelijking met zelf verhuizen is uitbesteden niet eens veel duurder. Vaak zijn er handige studenten verhuisservices zoals deze Studenten verhuisservice in Amsterdam, die tegen een fijn tarief deze rompslomp van je overnemen.

verhuizen, verhuistips, verhuisdoos

20 handige verhuistips:

Begin op tijd:

Start ruim van tevoren met inpakken, zorg voor een opslagruimte en haal verhuisdozen. Pak elke dag wat dozen in. En gooi vooral troep weg. Dit is hét moment om ervan af te komen. Wat je niet mee wilt hebben naar je nieuwe huis kun je verkopen op Marktplaats of houdt een Garage Sale.

Organiseren kun je leren:

Pak kamer voor kamer in en gebruik dus ook voor elke kamer een aperte doos. Dit scheelt je enorm met uitpakken in het nieuwe huis. Schrijf op de doos voor welke kamer/ruimte deze bestemd is en als het een doos is waar veel gebruikte spullen in zitten dan kun je dit ook het beste op de doos schrijven. Kun je alles een stuk makkelijker en sneller terugvinden.

Nog handiger: bestel de verhuisstickerbox van Housz.nl, zij hebben enorm toffe stickers om je verhuizing smooth en georganiseerd te laten verlopen. In de medium box zitten 98 verschillende stickers voor de volgende kamers:

 • Entree/hal
 • Woonkamer
 • Keuken
 • Badkamer
 • Slaapkamer 1
 • Slaapkamer 2
 • Berging
 • Naamloos (hier kun je zelf nog een kamer benoemen, bijv. kantoor, 3e slaapkamer)
 • 8 kamerlabels
 • BIC Marker
 • Instructie om je op weg te helpen

Meer kamers? Dan kun je ook kiezen voor een large box. Hier zitten stickers bij voor een 3de slaapkamer en een zolder.

No Title

No Description

Meten is weten:

Meet grote spullen zoals een bankstel of een kast die niet meer uit elkaar kan op. Meet ook je deurpoorten op, want dan kun je meteen zien of iets nog uit elkaar gedraaid moet worden of niet. Niets zo frustrerend dan wanneer dit op het laatste moment naar voren komt.

Nummeren:

Dozen nummeren is ook een handige optie. Maak per ruimte een lijst van de dozen en noteer hier ook het aantal dozen op. Dus keuken 1 / Keuken 2 / Keuken 3 etc. Laat wat ruimte op je lijst om eventuele opmerkingen te vermelden zoals bijvoorbeeld waardevolle spullen.

verhuizen, verhuistips, verhuisdoos

Servies en glaswerk:

Zorg voor een bult kranten en wikkel alle borden, kopjes en het glaswerk apart in en stop ze in (kleine) dozen. Je kunt ook kleding of handdoeken gebruiken om ze te beschermen tegen schokken. Zet flessen altijd rechtop in verhuisdozen en verpak hier vooral geen scherpe dingen bij. Zet uiteraard op de doos dat er breekbare spullen in zitten en begin altijd met het zwaarste (de borden).

Belangrijke details:

Verhuis wasmachines alleen met een vastgezette trommel. Je administratie en belangrijke papieren houd je bij je handbagage. Kleine planten kun je allemaal bij elkaar zetten in een verhuisdoos.

Vulmateriaal:

Vul onvolledige dozen met vulmateriaal, zodat de inhoud van de doos niet kan verschuiven. Zorg ervoor dat je voldoende vulmateriaal hebt.

Gewicht :

Probeer dozen vooral niet te zwaar te maken en hanteer maximaal 20 kilo per doos. Het sjouwen moet wel leuk blijven. Stop zwaardere spullen onderin en de lichte spullen bovenop. Er is ook een vuistregel: hoe zwaarder de voorwerpen, hoe kleiner de doos moet zijn. Sluit dozen in elk geval goed af!

Niet in de zomer verhuizen

Zelf verhuizen? Doe dit niet in de zomer, veel te warm om te sjouwen met spullen joh! Pak de lente, de herfst of gewoon de winter (pas wel op met sneeuw en gladheid). In de zomer moet je gewoon chillen in je tuin met een lekkere borrel.

Bureau laden:

Stop bureau laden niet te vol want dit kan schade veroorzaken. Haal dingen die kunnen gaan lekken of breken weg en doe kastjes op slot. De sleutel houd je uiteraard zelf bij je in je handbagage.

Medicatie

Plak alle medicijn doosjes dicht met plakband. Wij hebben zelf een medicijn doos waar we alles in hebben zitten en dus snel bij kunnen.

Brandbare goederen:

Denk hierbij aan vloeistoffen of spuitbussen die licht ontvlambaar zijn. Deze mag je niet inpakken, maar kun je beter apart houden. Door verandering van temperatuur en druk kan er namelijk lekkage ontstaan of in het ergste geval zelfs een explosie. Daar zitten we natuurlijk niet op te wachten. Als je het toch inpakt en je hebt je verhuizing uitbesteed en er raakt iemand gewond, dan ben jij hiervoor aansprakelijk. Moet je niet willen.

Lampen:

Verwijder de lampenkappen van de lampen en ook de gloeilampen of led-verlichting. Rol de snoeren op en gebruik in dit geval geen krantenpapier maar keukenrol om de lampenkappen in te wikkelen. Zo zonde als design lampen naar de malle moeren gaan door een verhuizing.

Gordijnen en kleding

Voor kleding bestaan er handige garderobedozen, je kunt al je hang kleding dan gewoon op het kapstokje laten hangen en opzetten naar de garderobe verhuisdoos. Kostbare kleding raad ik je aan om te verpakken in kledinghoezen. Gordijnen, dekens en overige kleding kun je prima in plastic zakken verpakken.

Schilderijen en spiegels

Pak spiegels, lijsten en schilderijen in en plaats ze op hun kant in zware, degelijke dozen. Spiegels, fotolijsten en schilderijen en andere breekbare spullen voorzichtig inpakken.

Televisie, Computers en andere elektronische apparaten.

Bewaar altijd de originele doos van bijvoorbeeld je televisie. Tijdens een verhuizing kun je hier dan het apparaat in vervoeren. Heb je de originele doos niet meer? Dan kun je een televisie bijvoorbeeld in een deken of laken wikkelen en daarna in een doos plaatsen. Zorg wel dat je de doos extra aanvult zodat het apparaat niet kan gaan schuiven. Snoeren kun je apart verpakken en labelen (zet er even op waar ze voor zijn) en gooi ze daarna in een tas.

Op tijd je adres wijzigen:

Vergeet absoluut niet tijdig je adres te wijzigen, je zit er natuurlijk niet op te wachten dat rekeningen je ontglippen en je daardoor aanmaningen gaat ontvangen. De vorige bewoner van ons huis snapt er geloof ik niet veel van, we krijgen namelijk 6,5 jaar na dato nog steeds kerstkaarten en financiële post van hem binnen.

Maak gebruik van eventuele vergoedingen. 

Soms kun je in aanmerking komen voor bepaalde regelingen. Wanneer je een uitkering hebt, kun je bijvoorbeeld in aanmerking komen voor een bijzondere bijstand of zoals wij 6,5 jaar geleden hebben meegemaakt: verhuiskostenvergoeding van de werkgever ontvangen. Wij zijn namelijk destijds van het Noorden naar het Oosten verhuisd voor het toenmalige werk van mijn man en daardoor hebben we deze verhuiskostenvergoeding ontvangen.

Plannen, plannen en nog eens plannen.

De planning van een verhuizing is echt heel erg belangrijk. Vergeet adressen niet te wijzigen, zorg dat alles op tijd klaar staat, maar ook in het nieuwe huis dat de stroom is aangesloten, het water stroomt. Dat soort kleine dingetjes kunnen er vaak al bij inschieten.  Maak bijvoorbeeld een overzicht met al je nieuwe woonlasten, zo kom je financieel ook niet voor verrassingen te staan als je bijvoorbeeld van de ene hypotheek in de andere loopt. Of wanneer je voor een paar maanden nog dubbele lasten hebt omdat je oude woning nog niet is verkocht.

Niets vergeten? → Verhuis CHECKLIST

Niets zo vervelend dan wanneer je er op het laatste moment achter komt dat je iets bent vergeten. Gebruik daarom deze checklist, print hem uit en vink af wat je al hebt gedaan of ontdek wat je nog moet doen.

Ik hoop dat ik jullie een beetje op weg heb kunnen helpen in jullie nieuwe verhuis avontuur. In elk geval veel plezier en geniet van jullie nieuwe woning en houdt onze site in de gaten voor handige tips en woontrends zoals deze: Je koelkast organiseren of hoe je zelf een tv meubel maakt Liefs Interiorqueen 

 

You may also like

14 comments

Vera 27/12/2017 - 10:20

Handige tips, zeker voor als ik zo op kamers ga!

Reply
MommyLovesPink 27/12/2017 - 14:33

hele handige tips! Ik ga uitbesteden aan studenten of iets. Dat zelf doen heb ik 1x gedaan omdat het “zo leuk was met vrienden” nooit meer

Reply
Wendy 27/12/2017 - 16:09

Fijne tips! Wij zijn 1,5 jaar geleden verhuisd… wat een organisatie wat dat, haha. Wat ik trouwens heel fijn vond was dat we een plattegrond van de nieuwe woonkamer hadden gemaakt en ook al onze meubels op dezelfde schaal hadden getekend en uitgeknipt: zo konden we precies zien hoe we alles neer konden zetten. Dus inderdaad: meten is weten!

Reply
Vincent Rondwijk 06/11/2019 - 14:18

Bedankt voor deze handige verhuistips. Ik heb gelukkig al heel wat dozen verzameld en ben gister begonnen met inpakken. Ik moet alleen nog wat vulmateriaal kopen voor mijn breekbare spullen. Ook ga ik rekening houden met het gewicht van mijn dozen!

Reply
Marie de Jonge 10/11/2020 - 09:04

Bedankt voor het delen van de tips. Ik ga binnenkort ook verhuizen en merk dat ik daardoor erg gestresst ben. Ik ga volgende week vast beginnen met het inpakken van spullen die ik niet meer ga gebruiken. Ook zal ik mijn dozen nummeren, goed idee!

Reply
Marie 10/11/2020 - 09:05

Bedankt voor de checklist, ook deze helpt mij bij mijn plannen om te gaan verhuizen binnenkort. Vooral het organiseren vind ik lastig, maar met deze tips kom ik een heel eind verder. Ik zou bijna vergeten om mijn spullen te meten om te zien of ze passen in mijn nieuwe woning.. Bedankt!

Reply
Fleur 10/11/2020 - 09:10

Goede tips! Ik vind het echt een heel gedoe. Voorlopig ga ik niet meer verhuizen, maar bij een volgende keer laat ik het zeker doen

Reply
fromcouchgirltofitnessgirl 10/11/2020 - 09:11

Handige tips wij zijn bezig om voor een koophuis te kijken wil dat heel goed gaan plannen met inrichten en verhuizen

Reply
mamaisthuis 10/11/2020 - 09:14

Handige tips. Ik houd van een strakke planning en goede voorbereiding. Mocht ik ooit gaan verhuizen, wat ik wel hoop, dan zal iik je lijstje er bij pakken!

Reply
InteriorQueen 10/11/2020 - 09:20

Heb je plannen voor een verhuizing? Groter wonen?

Reply
Priscilla 10/11/2020 - 09:17

Ik vond het verhuizen vreselijk. ‘Gelukkig’ was ik hoogzwanger en kon ik bijna niks doen. Fijne tips geef je!

Reply
missdudeblogging 11/11/2020 - 09:12

Handige tips! Vooral de dozen nummeren is een hele handige. Als ik dat had gedaan toen wij gingen verhuizen, dan had dat veeeel stress gescheeld ?

Reply
Nicole Orriëns 11/11/2020 - 09:18

Dit is een heel handige post. Verhuizen staat of valt volgens mij bij een goede voorbereiding.

Reply
InteriorQueen 10/11/2020 - 09:20

Helemaal mee eens. Het scheelt je enorm veel stress

Reply

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: