Home Wooninspiratie De beste interieur combinaties met houten jaloezieën 

De beste interieur combinaties met houten jaloezieën 

by InteriorQueen

Wanneer je houdt van natuurlijke materialen in het interieur, kan de raamdecoratie natuurlijk niet achterblijven. Houten jaloezieën geven elk interieur een warme en natuurlijke sfeer. Vooral in een landelijk interieur komen houten jaloezieën heel goed tot hun recht. Maar ook in een urban interieur of een industrieel interieur zijn houten jaloezieën een prachtige toevoeging door het contrast wat wordt gecreëerd met de harde materialen. 

Wanneer je denkt aan een landelijke sfeer, dan denk je aan de warmte en gezelligheid van het platteland die terugkomt in het interieur. Je ziet in deze interieur stijl veel natuurlijke houtmaterialen zoals bamboe en riet. Zowel grove als fijne materialen komen bij elkaar.

Verantwoord hout in essen, kersen, en zelfs bamboe

Kies in een landelijk interieur voor houten jaloezieën die zijn gemaakt van verantwoord hout.  Wat verantwoord hout is? Basswood, kersen, bamboe of essen. Basswood is een snelgroeiende Noord-Amerikaanse lindeboom met een regelmatige houtnerfstructuur. Het mooie aan deze houtsoorten is dat het niet alleen een natuurlijke sfeer creëert, maar ook de geur van hout in huis brengt.

houten jaloezieën

UV-bestendige lak

Houten jaloezieën staan altijd over goed bij, of je nu een rustiek, trendy, modern of klassiek interieur hebt. Je kunt deze vorm van raamdecoratie namelijk volledig naar wens laten afwerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleur van jouw keuze, maar ook met UV-bestendig lak zodat ze niet zullen verkleuren door de zon. Wist je dat  houten jaloezieën ook heel goed zijn te combineren met stoffen gordijnen? Dit mooie effect kun je versterken wanneer je kiest voor een ladderband in een bijpassende tint.

Qua afwerking bieden de houten jaloezieën ook volop mogelijkheden. Zo kan de bovenbak bijvoorbeeld in hout afgewerkt worden, en is zowel hand- als elektrische bediening mogelijk. Lekker luxe! En zelfs voor schuine en kantelramen zijn goede oplossingen te vinden: de houten jaloezieën worden dan geleverd met spandraden geleverd zodat het mooi strak blijft zitten.

Houten jaloezieën voegen warmte toe aan elk interieur

Of je nu een landelijk interieur of juist een hypermodern interieur hebt, houten houten jaloezieën zijn geschikt voor elke interieur stijl. Dankzij de vele mogelijkheden kunnen houten jaloezieën altijd op maat gemaakt worden en daarnaast ook afgestemd worden op elke  wooninrichting.

houten jaloezieën

De beste interieur combinaties met jaloezieën

Kortom, met houten jaloezieën zit je eigenlijk altijd goed! Met het onderstaande tabel tonen we nog even overzichtelijk de beste combinaties.

Soort interieur Type jaloezieën
Modern interieur Zwarte of witte houten jaloezieën
Industrieel interieur Houten jaloezieën met grove ladderband
Landelijk interieur Houten jaloezie met duidelijke houtnerf
Urban jungle trend Jaloezieën met een natuurlijke houtkleur
Bohemian trend Bamboe jaloezieën met lichte houtkleur
Retro hype Jaloezieën in een warme houttint

Onder welke soort valt jouw interieur stijl? En wat heb jij als raamdecoratie hangen? Vertel het in de reacties hieronder!

Vond je dit een leuke blog om te lezen? Dan kun je deze artikelen wellicht ook wel waarderen:

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: