Home Wooninspiratie 5 elementen van een industrieel interieur

5 elementen van een industrieel interieur

by InteriorQueen

Industrieel wonen is ontzettend hot. Maar wat maakt een interieur nou tot een industrieel interieur? In dit artikel vertel in je welke 5 elementen in een industrieel interieur horen.

Functioneel

De basis voor een industriële look is functionaliteit. Ruimtes zijn lekker groot en ingedeeld zonder tussen muren. Om toch intimiteit te creëren kun je een glazen wand plaatsen in een metalen kozijn en eventueel gordijnen.

Kleuren voor een industrieel interieur

De kleuren in het interieur zijn afhankelijk van de materialen die je gebruikt. Materialen in een industrieel zijn veelal beton, baksteen en metaal. Grijs en zwart voeren meestal de boventoon en warmte creëer je door gebruikt te maken van hout, witte items en leren elementen zoals 3 zits bank van leer. Ben jij toch iemand van kleur, dan kun je als accentkleur kiezen voor een groene tinten of vergrijsd blauw.

gebruik onderstaande afbeelding om dit artikel te bewaren op pinterest. 

5 elementen van een industrieel interieur

Een industrieel interieur is ruw en onafgewerkt

Een industrieel interieur wordt gekenmerkt door ruwe en onafgewerkt muren. Plafonds zijn vaak van baksteen en beton, waarbij de leidingen niet worden weggewerkt. Waarom? Leidingen zijn functioneel. Zonder waterleiding heb je namelijk geen water. De leidingen mogen dus gezien worden. Betonnen vloeren worden bewerkt met een transparante coating om stof en vlekken tegen te gaan.

Licht

Om voldoende licht binnen te krijgen in een industrieel interieur, zijn de ramen groot. Wat je veel ziet in deze woon setting is dat kozijnen van aluminium of staal zijn gemaakt. In een industriële woning wordt vaak gekozen voor robuuste, grote lichtbronnen. Denk hierbij aan flinke metalen spots op poten, grote metalen lampenkappen en stoffen snoeren met grote peren eraan.

Materialen

De belangrijkste elementen binnen een industrieel interieur is materiaal. Echte industriële materialen zijn beton, staal, glas, leer en hout. Hout het liefst wel ruw. Je mag hout wel schuren ivm splinters, maar verven laat je achterwege.

Industrieel wonen inspiratie:

wooninspiratie interiorqueen interieur blogindustriële slaapkamerindustrieel wonen styling5 elementen van een industrieel interieur stoer interieurindustriële slaapkamer stylingindustriële slaapkamer styling stoer interieurleren bank cognachaard hotspot in huis aflossingsvrije hypotheekwarme verlichting slaapkamer herfstklaarkleurtemperatuur overstappen naar led verlichting

 

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: