Home Wooninspiratie 6 x waarom een ronde tafel in huis voordelig is

6 x waarom een ronde tafel in huis voordelig is

by InteriorQueen

Ronde tafels: je kunt er niet meer omheen! Voorheen domineerden de vierkante en rechthoekige tafels in het Nederlandse interieur, nu zien we vooral ronde tafels. Maar waarom zou je een ronde tafel nemen? In dit artikel geef ik je 6 voordelen van een ronde tafel.

Ronde tafels zorgen voor sfeervolle tafelgesprekken

Een ronde eettafel brengt meer sfeer in een ruimte dan een hoekige tafel. Ronde tafels bevorderen het onderlinge oogcontact met alle personen aan tafel waardoor gesprekken meteen knusser aanvoelen.

Back to nature met organische vormen

Een grote inspiratiebron voor ons interieur is de natuur. We voelen ons het meest thuis met natuurlijke materialen en organische vormen in huis. Perfecte basiselementen voor een natuurlijk interieur zijn ronde kloostertafels, rotan stoelen, wollen vloerkleden en linnen plaids.

gebruik onderstaande afbeelding om deze blog te bewaren op pinterest. 

voordelen ronde tafel

Breek de ruimte met een ronde tafel

De meeste woonkamers zijn opgebouwd uit hoeken. Ronde vormen zie je niet zo snel. Door organische vormen zoals een ronde eettafel of ronde salontafel te combineren met rechte, strakke vormen maak je je interieur toegankelijker.

Geen scherpe hoeken en dus minder blauwe plekken

Met kinderen in huis gebeuren ongelukken. Een veelvoorkomend probleem bij vierkante of rechthoekige tafels is het stoten aan de hoeken. Je wilt net even te snel opstaan en langs de tafel en je stoot je knie of scheen. Met een ronde tafel is dit probleem direct verholpen.

Eindeloos combineren

Je kunt met een ronde salontafel eindeloos variëren. Wat je vaak ziet, en ja dat heb ik ook in huis, is  meerdere kleine salontafels als groepje bij elkaar, of juist met een variatie in hoogte. Vooral met feestjes en verjaardag is dit erg handig: je kunt in iedere hoek van de kamer neerzetten zodat iedereen zijn drinken kwijt kan. Of juist groeperen en dan onder elkaar schuiven om ruimte te besparen. Kortom: enorm handig!

Meer plek in een kleine ruimte

Voor kleinere ruimtes is een ronde tafel ideaal. Een ronde tafel neemt namelijk minder ruimte in beslag en je kunt makkelijker om de tafel heen bewegen. Extra stoelen schuif je gemakkelijk bij waardoor je op een kleinere oppervlakte meer zitplekken kunt creëren.

Inspirerende interieurs met een ronde tafel

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: