Home Styling & Shopping Reinigingstabletten voor je koffiemachine houden de machine kalkvrij

Reinigingstabletten voor je koffiemachine houden de machine kalkvrij

by InteriorQueen

Als je ook jouw keuken mooi in wilt richten, dan kies je altijd voor een koffiemachine. Dat staat immers veel mooier en chiquer dan een regulier koffiezetapparaat in elk geval. Bovendien smaakt de koffie uit een machine veel beter dan uit een normaal apparaat. Dat blijft echter alleen zo als je besluit om de machine regelmatig eens te ontkalken. Krijgt de machine namelijk te maken met kalkaanslag, dan werkt de machine minder goed en smaakt de koffie minder.

Hoe fraai jouw koffiemachine er dan ook uitziet.  Gelukkig zijn er reinigingstabletten voor je koffiemachine. Koop je een koffiemachine, koop er dan meteen van dergelijke tabletten bij. Bestel hier je Miele ontkalkingstabletten.

Alle apparatuur krijgt vroeg of laat te maken met kalkaanslag

Alle apparatuur die werkt met water krijgt vroeg of laat te maken met kalkaanslag. Daar doe je niets aan om het simpele feit dat er relatief veel kalk in ons leidingwater zit. Met een reinigingstablet ontdoe je de koffiemachine van kalk en blijft kalkaanslag achterwege. Mits je echter maar regelmatig ontkalkt met bij voorkeur een reinigingstablet.

Werken met een reinigingstablet is gemakkelijk, zeker als het om de dosering gaat

Werken met een reinigingstablet voor de koffiemachine is gemakkelijk. De tabletten zijn klein en handig en je bergt ze gemakkelijk op. Heb jij gekozen voor een betere koffiemachine, dan beschikken die in de meeste gevallen over een speciale ingang voor een reinigingstablet. Je brengt de tablet in en de machine doet vervolgens de rest. Mocht je een koffiemachine hebben waarin geen speciale opening zit, los de tablet dan altijd eerst op in lauw water en breng het in via de waterbak van de machine. Ook dan wordt het reinigingsmiddel door de machine geleid en weet je dat kalkaanslag voortaan uitblijft.

Er zijn ook vloeibare varianten beschikbaar

Er zijn overigens ook vloeibare varianten beschikbaar. Toch raden de echte kenners altijd een reinigingstablet aan. Dat heeft onder meer te maken met de dosering. Daar heb je met een tablet namelijk geen omkijken naar. Werk je met een vloeistof, dan moet je altijd gaan werken met een maatbeker. Je kunt als je besluit wel met een vloeibaar middel te gaan werken, de vloeistof overigens inbrengen via opnieuw de waterbak.

Zo kun je hard leidingwater een stuk zachter maken

Heb jij het gevoel dat niet alleen de koffiemachine te maken heeft met kalkaanslag en wordt dit echt een heel groot probleem? Dan zou je zelfs kunnen overwegen om voor een waterontharder te kiezen. Met hars deeltjes wordt hard leidingwater een stuk zachter gemaakt en in dat geval; zal apparatuur als de vaatwasser, wasmachine en ook de koffiemachine niet meer met veel kalkaanslag te maken krijgen.

In vergelijking met ons omringende landen is het leidingwater in ons land ‘verrijkt’ met veel kalk. Dat kan problemen opleveren met alle machines die werken met water, Hard leidingwater kun je bijvoorbeeld herkennen aan handdoeken, die hard uit de wasmachine komen. Ook zie je veel kalkaanslag in de voegen van bijvoorbeeld de badkamer.

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: