Home buitenkijken Kunstgras kopen : welke soort is het beste?

Kunstgras kopen : welke soort is het beste?

by InteriorQueen

Welke soort kunstgras is het beste voor mijn gazon? Eerlijk is eerlijk, dat hangt af van zóveel verschillende aspecten dat ik hier niet direct één passend antwoord op kan geven. Wat ik wel kan doen is je op weg helpen met waar je op moet letten, op welke onderdelen je moet focussen wanneer je kunstgras kopen gaat.

Hoe kies ik het juiste kunstgras van de beste kwaliteit?

De soort kies je uit op basis van smaak, maar ook het doelgebruik. Oftewel: ga je een kinderspeeltuin bekleden of wordt het een sier gazon? Wil je natuurlijk ogend gras of juist liever het “perfecte plaatje”? Hieronder vind je een lijstje met onderdelen waar je je op kunt focussen tijdens het uitzoeken van kunstgras voor jouw tuin.

Echtheid en kleur:

Ga eens na op een schaal van 1 tot en met 10: hoe belangrijk is het voor jou dat jouw nieuwe gazon er zo natuurlijk mogelijk uitziet? Neem dit mee in de beslissing wanneer je kunstgras kopen gaat.

Sprietlengte en kleur:

Hou je van een “gemaaid” gazon met een sprietlengte van ongeveer 1 centimeter of ga je liever voor 4 centimeter? Wil je natuurlijk groen gras, of liever perfect groen gras? Natuurlijk groen gras is vaak wel wat duurder.

Toepassing en gebruiksintensiteit

Ga je het kunstgras gebruiken als siergazon waar nauwelijks op gelopen wordt? Of ga je het gras gebruiken om de kinderspeeltuin te bekleden en wordt het gras intensief gebruikt?

Budget

Wat is het budget dat je vooraf hebt bepaalt? Want budget speelt uiteraard een belangrijke rol in jouw keuze voor nieuw kunstgras. En alle bovengenoemde onderdelen gaan hier ook invloed op geven.

kunstgras laten leggen door professional, kunstgras kopen

Zelf kunstgras aanleggen of door een expert laten doen?

Ook belangrijk: ga je het zelf kunstgras aanleggen of besteed je dit uit? Klik gerust door naar het artikel, waar ik je alle informatie geef over het zelf aanleggen en het laten uitbesteden. Maar houdt er rekening mee dat laten leggen natuurlijk in kosten loopt.

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: