Home Styling & ShoppingDoe-het-zelf Het huurhuis verbouwen! 11 tips voor een Luxe badkamer

Het huurhuis verbouwen! 11 tips voor een Luxe badkamer

by InteriorQueen

Niet-overeenkomende accessoires, vervagend bovenlicht, doffe oude tegels en een kleurthema uit de jaren 80 zijn veelvoorkomende valkuilen van badkamers in huurhuizen. Je kunt, denk jij, niet veel met zo’n badkamer, maar het is allemaal een kwestie van de juiste accenten, cover-ups en slimme decoratietrucs kennen! Hier lees je hoe je met weinig geld een luxe badkamer kunt krijgen en hoe jij het jezelf gemakkelijk kunt maken ongeacht of je in een huurwoning woont:

Spiegel.

Een grote spiegel zorgt direct voor een ruimtelijke uitstraling. Ook het design maakt een groot verschil, zoals de kenmerkende charme van een rustiek houten frame met een vintage feel of de verfijning van een eigentijdse badkamer spiegel. Persoonlijk houd ik van een ronde spiegel met bijvoorbeeld een zwart metalen rand. Voor is dit dé manier om een luxe badkamer te creëren.

Het huurhuis verbouwen! 11 tips voor een Luxe badkamer strakke badkamer met glazen douchewand monochrome cassandra pater interiorqueen

Meer opbergruimte nodig? Kies dan voor een spiegelkast waarbij je achter de spiegel ruimte hebt om je favoriete badkamerproducten, tandenborstels en toebehoren kwijt kunt. 

Verlichting.

De meeste huurwoningen hebben verouderde armaturen in de badkamer. Gelukkig is het niet zo heel erg moeilijk om dit te vervangen voor on-trend verlichting. 

Bad Caddy.

Badkamers in huurwoningen vertonen vaak een gebrek aan ingebouwde opslag. Antislip badcaddies voegen niet alleen extra compartiment toe, maar geven je ook het gemak om alle douchebenodigdheden binnen handbereik te hebben. 

Voeg kunst toe.

Schilderijen, kleine sculpturen, ambachten, of ze nu opgehangen of op planken staan, maken altijd een opvallende indruk. Kunstwerken hebben elk hun eigen verhaal en karakter, waardoor ze uniek zijn in grote of kleine badkamers.

Ladder.

Een ladder is een geweldige manier om handdoeken op te bergen. Wij hebben een zwart metalen versie in onze badkamer. Hier hang ik altijd de handdoeken overheen om te laten drogen en ik heb bij onze Zweedse vrienden een paar bakjes gehaald die ik eraan heb geklikt waar ik nep planten in heb gestoken. Je kunt de bakjes natuurlijk ook gebruiken voor extra opbergruimte van veel gebruikte badkamer spulletjes. 

Het huurhuis verbouwen! 11 tips voor een Luxe badkamer badkamer spiegelkast TIPS VOOR EEN SLIMME BADKAMER INDELING VOOR LASTIGE RUIMTES

Manden.

Houd je badkamer netjes en opgeruimd met manden in alle maten en materialen, zoals rotan, riet of geweven plastic. Behalve dat ze zeer veelzijdig zijn, van badbenodigdheden tot wasgoed en planten, geven manden klasse met zijn textuur en sierlijke uiterlijk.

Badplank

Houten vakmanschap is gewoonweg prachtig. Badplanken van hout zijn niet alleen mooi, maar ook zeer functioneel. Het is perfect voor kleine ruimtes voor extra opbergruimte, om georganiseerd te blijven en een stijlvolle, luxe badkamer te creëren.

Douchegordijn.

Fris je badkamer op met een nieuw douchegordijn of naai er zelf een om je stijl uit te drukken met effen, prints en patronen. Misschien wil je de ramen ook voorzien van gordijnen of een decoratieve raamfolie gebruiken om de privacy te waarborgen.

Vinyl badkamervloer

Een van de moeilijkste dingen om te veranderen in een badkamer is de vloer. Vanaf nu niet meer: kies voor vinyl. Een vinyl vloer leg je met gemak over de tegels heen en verwijder je ook weer wanneer je de huurwoning verlaat. Zonder schade achter te laten.

luxe badkamer met planten kalkvrij interiorqueen cassandra pater-bosman

Bedek je badkamervloer met een kleed.

De moderne tijd vindt de meest luxueuze badkamers die worden gedefinieerd door de trending Turkse kilim. Fleur je badkamer op en verlicht ieders humeur met de authentieke kleuraccenten van een vloerkleed.

Planten.

De schoonheid van planten in de badkamer kan niet worden overgeslagen. De elementen van de natuur kunnen gemakkelijk worden opgenomen, stimuleren ontspanning en zijn bijna moeiteloos te handhaven in de vochtige omgeving. Geen groene vingers? Neppers passen ook heel goed in een luxe badkamer. 

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: