Home Styling & ShoppingDoe-het-zelf Tips voor het onderhouden van sanitair

Tips voor het onderhouden van sanitair

by InteriorQueen

Sanitair aanschaffen is nogal een uitgave en wanneer je er net complete badkamer verbouwing op hebt zitten, ben je ook niet van plan om op korte termijn wat nieuws aan te schaffen. Het is dus van cruciaal belang om hierover na te denken wanneer je jouw droom badkamer ontwerpen gaat. Wat ook van cruciaal belang is: het sanitair goed onderhouden. Hoe je dit zo goed mogelijk kunt doen in verband met de diverse materialen? We helpen je in dit artikel graag een handje en geven je 4 tips voor het onderhouden van sanitair.

Van welk materiaal is het gemaakt?

Ga allereerst na waar alle sanitaire producten van gemaakt zijn. Doe dit gerust op papier, lijstjes werken satisfying. Het is namelijk zo dat ieder materiaal, weer een andere aanpak vergt. Mocht je niet weten waar een meubel van gemaakt is, probeer het dan eerst eens op te zoeken voor je met allerlei schoonmaakmiddelen aan de slag gaat. Beschadigingen zijn namelijk moeilijk terug te draaien.

Maak een schoonmaak schema

Ik begrijp dat het schoonmaken van sanitair niet bovenaan je huishoudtaken lijstje staat. Het is nou eenmaal niet de allerleukste klus om te doen. Maar wel noodzakelijk! Daarnaast kost het minder moeite wanneer je elke dag even een doekje over het sanitair haalt, dan wanneer ineens keihard moet gaan staan boenen. Verder ga je toch liever met je billen op een schoon toilet zitten? Hygiene in de toiletruimte en badkamer is gewoon heel erg belangrijk. Lees hier een paar handige schoonmaakips, speciaal voor luie huisvrouwen 😉

Items in de badkamer die snel vies worden zijn:

  • De glazen wanden van de douche;
  • Het toilet;
  • Het badkamermeubel inclusief wastafel.

Doucheruimte onderhouden

Na het douchen trek ik de wanden en onze glazen douche wand droog. Als laatste ga ik met een handdoek over het sanitair. Hierdoor krijgt kalk geen kans om zich te ontwikkelen en hoef ik niet keihard te lopen boenen. Ik ben na iedere douchebeurt denk ik zo’n 2 minuten bezig. Dit kost mij zoveel minder tijd dan wanneer ik al het vuil en kalkaanslag eraf moet gaan boenen.

klein toilet inrichten 4 tips voor het onderhouden van sanitair

Het toilet : iedere dag bijhouden aub

Bij het goed onderhouden van sanitair hoort ook een dagelijkse toilet schoonmaakbeurt. Ik gebruik hiervoor de duurzame lijn van HG, de toilet reiniger spray ik onder de rand, dit laat ik vervolgens even inwerken en daarna borstel ik goed door de pot. Als laatste ga ik nog even met een doek langs de bril, pot en de doortrek-knop. De wc-borstel wordt nadien altijd even afgespoeld. In het bakje waar de wc-borstel in rust heb ik ook altijd een klein laagje toiletreiniger zitten voor na een grote boodschap. Ruikt het meteen weer fris en is het weer schoon!

Vergeet het badkamermeubel niet

Het badkamermeubel wordt ook dagelijks gebruikt. Je haar modelleren, tanden poetsen, baard trimmen of handen wassen na het plassen. De oppervlakte van het meubel wordt dus ontzettend vaak aangeraakt. Mijn advies: dagelijks even schoonmaken met een klamachtige microvezel doek en wel nadrogen met een droge doek.

Het juiste afzuigsysteem

Douchen, baden en lekker stomen. Een badkamer produceert heel wat waterdamp. Wanneer een badkamer onvoldoende geventileerd wordt, zal deze vochtige lucht condenseren tegen douchewanden, tegels en plafonds. Hierdoor kunnen schimmels en muffe geurtjes ontstaan die slecht zijn voor de gezondheid. Met de hulp van goede afzuiging is dit gelukkig makkelijk te voorkomen. Maar hoe kies je het juiste afzuigsysteem? Interiorqueen to the rescue!

 

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: