Home Wooninspiratie Project vloer: voordelen van een vinyl vloer, schoonmaken en onderhoud

Project vloer: voordelen van een vinyl vloer, schoonmaken en onderhoud

by InteriorQueen

Een vinyl vloer is ontzettend trendy. Je hebt namelijk veel mogelijkheden en een vinyl vloer is ook budgetvriendelijk. In dit artikel vertellen we je alles over de voordelen van deze vloersoort en hoe je een vinyl vloer onderhouden moet. Mocht jij nog aanvullende voordelen van een vinyl vloer hebben of aanvullende onderhoudstips, dan horen we dat natuurlijk graag!

bron afbeeldingen vinyl vloer

Wat zijn de voordelen van een vinyl vloer?

Uiteraard zetten we eerst even alle voordelen van een vinyl vloer op een rij. Dit zijn de redenen om te kiezen voor een vinyl vloer in je woning:

  • Budgetvriendelijk
  • een vinyl vloer heeft een geluiddempend effect;
  • is olie- en vetafstotend;
  • een vinyl vloer is antistatisch (worden ze tegen geaard);
  • Brede keuze qua kleuren en designs;
  • Kan overal geplaatst worden;
  • Vinyl is onderhoudsvriendelijk;
  • Vloerverwarming en vinyl gaan ook prima samen;
  • Verkrijgbaar in banen, stroken, tegels, houtprint;
  • en voelt warm aan.

Project vloer: voordelen van een vinyl vloer, schoonmaken en onderhoud interiorqueen.nl carpetright

Hoe onderhoud je een vinyl vloer?

Het grootste voordeel (naast het feit dat een vinyl vloer budgetvriendelijk is), is dat vinyl vloeren ontzettend makkelijk te onderhouden zijn. Even stofzuigen, een natte dweil eroverheen en gaan.

Maar om vinyl in de mooist mogelijke staat te houden kun je maandelijks of jaarlijks de vloer eens onderhanden nemen met een speciaal product. Hoe vaak dit nodig is, is even afhankelijk van hoe intensief de vinyl vloer gebruikt wordt. Een vinyl vloer in de woonkamer wordt bijvoorbeeld intensiever gebruikt dan wanneer je vinyl op een slaapkamer laat leggen.

Om je vinyl vloer zo mooi mogelijk te houden hebben we even wat tips & trics voor jullie verzameld:

Behandel je vloer met respect:

Wanneer de vinyl vloer net gelegd is, is belangrijk dat je de eerste 24 uur zo min mogelijk over de vloer heen loopt en niet aan de randen en naden komt.

Vermijd overbelichting

Vinyl kan verkleuren, vervagen of vergelen in fel licht. Om dit te voorkomen kun je rolluiken of zonwering gebruiken om zo je vinyl tijdens zonne-uren te beschermen.

Wees voorzichtig met naaldhakken

Ondanks dat vinyl slijtvast is, kan het wel beschadigen. Draag daarom niet je prachtige Louboutins op dit materiaal. Dus schoenen uit om je vloertje zo strak mogelijk te houden. Je wilt er immers geen putten in.

Regelmatig vegen

Naast het vermijden van scherpe objecten zoals naaldhakken, is regelmatig vegen belangrijk om vinyl schoon te houden. Het verkleint daarnaast ook de kans dat vuil krassen of sneden kan maken in het vinyl.

Extreme hitte of warmte vermijden!

Hete/warme objecten zoals lucifers, sigaretten, pannen en olie kunnen het vinyl ernstig beschadigen. Om schade te vermijden kun je beter het contact met deze warme/hete objecten en de vloer vermijden.

Gebruik vloerbescherming

Vilten vloerbeschermers kunnen echt helpen om vinyl in uitstekende conditie te houden. Plak of schroef ze op de poten van je meubilair, je kunt hiermee ook veel makkelijker schuiven met de meubels in huis zonder de vloer te beschadigen. Voordeel is ook dat deze vilten vloerbeschermers een geluiddempende werking hebben. Vervang ze wel met regelmaat want ze willen nog wel eens slijten en er kan viezigheid tussen komen. Deze beschermers zijn o.a. te koop bij IKEA voor een prikkie.

Project vloer: voordelen van een vinyl vloer, schoonmaken en onderhoud interiorqueen.nl carpetright

Wat voor soort vloer hebben jullie in huis? En heb jij nog andere voordelen van een vinyl vloer die we hebben gemist? Vertel het ons in de reacties, dan voegen we ze toe!

volg jij ons al op pinterest, instagram, facebook of bloglovin?

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: