Home Wooninspiratie Dit zijn de voordelen van vloerverwarming

Dit zijn de voordelen van vloerverwarming

by InteriorQueen

In het begin van de winter maken de meesten van ons zich zorgen over de kosten van het warm houden van onze huizen. Aan de ene kant begrijpen we de noodzaak van energie besparen en energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Maar aan de andere kant is leven in een koude omgeving ook niet goed voor onze gezondheid. Vloerverwarming is een betaalbare woningverbetering die veel voordelen oplevert. In dit artikel vertellen we je oa wat de voordelen van vloerverwarming zijn en hoe het de wooncomfort verhoogd.

Wat is vloerverwarming

Vloerverwarming is een vorm van verwarming die in de vloer is ingebouwd. Vloerverwarming werd in de Romeinse tijd al toegepast door de warme lucht die afkomstig was van houtvoor, door een holle ruimte onder de vloer te laten stromen. Zo hielden ze hun badhuizen bijvoorbeeld warm. Het zag er toen uiteraard wel anders uit dan nu, nu zijn er verschillende systemen zoals elektrisch of met warm water.

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

Een stenen vloer wordt tegenwoordig zelden nog gelegd zonder vloerverwarming. Niet heel erg verwonderlijk want er zitten dan ook een aantal hele mooie voordelen aan vloerverwarming.

Waarom vloerverwarming een luxe investering voor je huis is interiorqueen.nl

Vloerverwarming bespaart energie

Vloerverwarming springt bijzonder zuinig om met energie. Door vloerverwarming in je huis te plaatsen kun je 10 tot 15% op de stookkosten besparen. Je kunt de temperatuur van de thermostaat in dit geval dan ook 2 graden lager zetten dan bij gewone radiatoren. Let wel dat je een ketel in huis moet hebben hangen die bestand is tegen lagere temperatuurverwarming.

Voordeel van vloerverwarming: het verhoogt wooncomfort

Vloerverwarming werkt door het principe van stralingswarmteoverdracht en dit brengt een aangename ervaring met zich mee. Voorbeeld: denk aan het voorjaarszonnetje, ondanks dat de temperatuur laag kan zijn, voel je je toch heerlijk wanneer het zonnetje op je schijnt.

Een ander comfort verhogend effect is dat het koude voeten syndroom wordt opgelost wanneer je kiest voor vloerverwarming. Warme voeten zorgen voor een behaaglijk gevoel over je hele lijf.

Vloerverwarming is hygiënisch en gezond

Luchtcirculatie wordt voorkomen door gelijkmatige temperaturen. Hierdoor ligt de luchtvochtigheid circa 12% hoger dan bij radiatorenverwarming. Dit is vooral een groot pluspunt voor bijvoorbeeld Cara patiënten.

Vloerverwarming geeft vrijheid

Dankzij het ontbreken van de radiatoren, ontstaat er een heleboel vrijheid wanneer je je huis wilt gaan inrichten. Radiatoren zullen geen doorn meer in het oog zijn, dus je hoeft ze ook niet weg te moffelen achter een gordijn.

Zijn er nadelen van vloerverwarming?

Je zult na al die voordelen wel denken: heeft vloerverwarming dan geen nadelen? Wat ons betreft niet. Hooguit wat technische beperkingen. Zo moet vloerverwarming altijd met beleid gebruikt worden want wanneer je tegelvloeren te snel warm stookt, bestaat er het risico dat er scheuren ontstaan in de tegels.

Maken jullie thuis gebruik van vloerverwarming? Of heb je de plannen om het te gaan laten leggen?

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: