Home binnenkijken Een stoer interieur met deze tips

Een stoer interieur met deze tips

by InteriorQueen

Een grote houten tafel, robuuste leren bank, een stoere kast en wat woonaccessoires in natuurlijke tinten. Een stoer interieur wordt vaak beschouwd als een element van  heel veel verschillende woonstijlen, maar het is ook een eigen stijl op zichzelf.  Met stoer design geef je je ruimte een extra dimensie. Het maakt een kamer vaak net wat spannender en persoonlijker. Maar hoe creëer je deze stoere look in je eigen interieur?

Wat zijn elementen van een stoer interieur?

Een stoer interieur is al jaren bekend en wordt vaak industrieel genoemd. En ook al lijken sommige andere trends het over te nemen, industrieel wonen is ook anno 2023 nog steeds één van de meest populaire woontrends in ons land! Maar waar te beginnen als je van plan bent je interieur een stoer karakter te geven? Wij geven je een aantal praktische tips  om je woning om te toveren tot een stoer interieur.

Een stoer interieur is ruw en onafgewerkt

Een stoer interieur wordt gekenmerkt door ruwe en onafgewerkt muren. Plafonds zijn vaak van baksteen en beton, waarbij de leidingen niet worden weggewerkt. Waarom? Leidingen zijn functioneel. Zonder waterleiding heb je namelijk geen water. De leidingen mogen dus gezien worden in een industrieel en stoer interieur. Vloeren zijn vaak van beton.

industriële slaapkamer styling stoer interieur

Kies voor natuurlijke, aardse tinten

In een stoer interieur vind je vaak kleuren die dicht bij elkaar liggen. Het gaat hier dan vooral om warme tinten die je in de natuur ziet. Je kunt hierbij denken aan bruin, grijs, donkergroen, zwart en beige. Om inspiratie op te doen voor tinten die het goed doen in een stoer interieur, kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld naar een bos te gaan. Hier vind je tal van verschillende natuurlijke tinten die het goed doen in een stoer interieur.

Verlichting

Om voldoende licht binnen te krijgen in een stoer interieur, zijn de ramen groot, met deuren en kozijnen van staal of alluminium.. In een stoere woning wordt vaak gekozen voor robuuste, grote lichtbronnen. Denk hierbij aan flinke metalen spots op poten, grote metalen lampenkappen en stoffen snoeren met grote peren eraan.

You may also like

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: